- Reklama -

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. KK nuotr.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė pasveikino Lietuvos žmones Baltijos kelio 26-ųjų metinių minėjimo proga.

„Prieš 26-erius metus buvome istorijos kryžkelėje, tačiau nepaisydami kylančios grėsmės ir ateities nežinomybės buvome tikri, kuriuo keliu pasukti. Milijonai žmonių oriai ir atsakingai pasirinko Laisvės kelią. Per tris Baltijos valstybes nusidriekusi simbolinė gyva grandinė buvo drąsių širdžių deklaracija pasauliui, kad esame tvirtai pasiryžę apginti savo prigimtinę teisę gyventi laisvi ir nepriklausomi savo tėvų bei protėvių žemėje.

Prisimindama reikšmingą Baltijos kelio datą, visiems Lietuvos žmonėms linkiu, kad kasdien ir visados mūsų kelrodis būtų darnos ir gerovės siekis valstybėje, mūsų vedliai – vienybė, išmintis ir tikėjimas, o ištikimi bendrakeleiviai – visi, pasišventę kartu dirbti Lietuvos labui“, – sako Parlamento vadovė.

1989 m. rugpjūčio 23 d., minint 50-ąsias Molotovo-Ribentropo pakto, panaikinusio Baltijos šalių nepriklausomybę, metines, surengta akcija „Baltijos kelias“, kurios metu Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojai, susikibdami rankomis, sudarė gyvą grandinę per Baltijos valstybes. Taip simboliškai jie atskyrė Baltijos valstybes nuo Sovietų sąjungos, išreikšdami norą būti laisvi.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!