- Reklama -

Seimo Pirmininkas priėmė Rusijos Federacijos ambasadorių Lietuvoje. Seimo kanceliarijos (aut. O. Posaškova) nuotr.

Šiandien Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas priėmė Rusijos Federacijos ambasadorių Lietuvoje Vladimirą Čichvadzę. V. Gedvilas ambasadorių patikino, kad mūsų valstybė yra pasirengusi bendradarbiauti su Rusija parlamentiniu lygmeniu, ir informavo, kad Seime sudaryta Tarpparlamentinių ryšių su Rusijos Federacija grupė, kuri yra viena iš gausiausių.

Seimo Pirmininkas, pabrėždamas santykių su Rusija įvairiose srityse plėtros svarbą, pakvietė artimiausiu metu apsikeisti oficialiomis parlamentinio lygmens delegacijomis. Pasak V. Gedvilo, tai būtų puiki galimybė keistis nuomonėmis ir spręsti klausimus, susijusius su kartu įgyvendinamais projektais.

Pokalbyje aptarta būtinybė stiprinti bendradarbiavimą su Kaliningrado sritimi, akcentuoti bendri ekonomikos, kultūros ir turizmo klausimai, pasirengimas paminėti 300-ąsias Kristijono Donelaičio gimimo metines.

V. Čichvadzė savo ruožtu informavo, kad Rusijos Dūmoje taip pat yra kuriama analogiška tarpparlamentinių ryšių grupė, ir Rusija suinteresuota spręsti abiem valstybėms aktualias problemas. Be to, ambasadorius išreiškė viltį, kad Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai prisidės prie Lietuvos ir Rusijos santykių plėtros.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!