- Reklama -
"Kitų metų biudžete Darbo partija sieks numatyti galimybę padidinti MMA du kartus, t.y. ne tik iki 350 Eur sausio mėnesį, kaip yra numatyta dabar, bet ir liepos mėnesį – iki 400 Eur", - pareiškė V.Mazuronis. KK nuotr.

Antradienį Darbo partijos iniciatyva sušauktame politinės tarybos posėdyje buvo patarti aktualiausi šalies klausimai: socialinis modelis, dėl pabėgėlių priėmimo plano, dėl minimalios algos, mokytojų atlyginimų ir dėl tolimesnio pensijų didinimo.

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis pakartojo anksčiau partijos išsakytą poziciją, kad dėl pabėgėlių priėmimo Lietuva ir visa ES turi turėti aiškų planą, o socialinio modelio projektas Seimui turi būti pateiktas suderintas su Trišale taryba ir visais socialiniais partneriais.

Taip pat Darbo partija sieks kitų metų biudžete nuo liepos mėnesio numatyti minimalios mėnesinės algos (MMA) padidėjimą iki 400 Eur t.y. 1383 Lt, įgyvendinti anksčiau numatytą pensijų pakėlimą bei ieškos galimybių didinti atlyginimus mokytojams ir ikimokyklinių įstaigų darbuotojams.

„Įsipareigojimas didinti MMA yra svarbiausias Darbo partijos tikslas. Šiandien koalicijos partneriams buvo pranešta, kad kitų metų biudžete Darbo partija sieks numatyti galimybę padidinti MMA du kartus, t.y. ne tik iki 350 Eur sausio mėnesį, kaip yra numatyta dabar, bet ir liepos mėnesį – iki 400 Eur. Taip pat mes sieksime toliau didinti pensijas ir keltis atlyginimus mokytojams. Tai yra mūsų prioritetiniai tikslai ir mes kovosime už tai, kad jie būtų įgyvendinti“, – pareiškė politikas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!