- Reklama -
Socialdemokratai siekia išsiaiškinti, ar A.Guoga teisėtai registravo ofšorines bendroves mokesčių rojuje ir nevengė mokėti mokesčių. KK nuotr.
Socialdemokratai siekia išsiaiškinti, ar A.Guoga teisėtai registravo ofšorines bendroves mokesčių rojuje ir nevengė mokesčių. KK nuotr.

Paaiškėjus, kad viso pasaulio žmonių dėmesio sulaukusiame paviešintame ofšorinių kompanijų savininkų sąraše yra ir Lietuvos politiko, europarlamentaro, Liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotojo Antano Guogos pavardė, Seimo LSDP frakcija nusprendė kreiptis į Finansų ministeriją ir Valstybinę mokesčių inspekciją, prašydama išsiaiškinti, ar teisėtai Antanas Guoga registravo ofšorines bendroves mokesčių rojais vadinamose teritorijose. Ar tokiu būdu nebuvo vengiama mokesčių?

Taip pat socialdemokratai oficialiai klausia, ar ofšorinėmis kompanijomis nesinaudoja kiti Lietuvos politikai bei jų šeimų nariai.

“Kyla vis daugiau abejonių, ar ofšorinėmis kompanijomis ir mokesčių lengvatomis  besinaudojantys asmenys, pavyzdžiui, A. Guoga, elgiasi etiškai kaip politikai. Viešinamos A. Guogos labdaros akcijos atrodo keistai, kai sutaupoma mokesčių sąskaita, o paskui tie pinigai dalijami kaip labdara  ir veikia kaip reklama politikui”, – teigiama LSDP info centro išplatintame pranešime spaudai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!