- Reklama -

Socialdemokratai sukūrė politinio skaidrumo grupę, jai vadovauja J.Sabatauskas. KK nuotr.

Naujai sukurtos Lietuvos socialdemokratų partijos politinės skaidrumo grupės vadovas Julius Sabatauskas ragina plėsti skaidrumo sąvoką.

„Skaidrumas – viena iš svarbiausių demokratinės politinės sistemos išlikimo prielaidų. Mūsų grupė skirs daug laiko ir dėmesio aptarti skaidrumą partijoje bei diskutuojant apie tai su partijos bičiuliais. Gilinsimės į viešai partijai metamus įtarimus, teiksime rekomendacijas partijos vadovybei.

Kartu yra labai svarbu atkreipti dėmesį į bendrą visos valstybės skaidrumo kontekstą. Lietuvos visuomenę sukaustęs valdymas pažymomis kuria gąsdinimo ir bauginimo atmosferą. Tokia politika niekaip nedera su konstituciniu atsakingo valstybės valdymo principu. Korupcija yra ne tik piktnaudžiavimas tarnyba ar nepotizmas, bet ir politinės galios naudojimas metant įtarimo šešėlį ir dezinformuojant visuomenę.

Visuotinio globalaus karo akivaizdoje visi turime vienyti jėgas ir čia ypatingai svarbu yra plėsti tarpinstitucinį bendradarbiavimą. Prie vienybės ir susitelkimo kviečiame prisijungti ir šalies Prezidentę.“

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!