- Reklama -

TS-LKD pirmininkas A.Kubilius. KK nuotr.

Šį šeštadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų tarybos posėdyje bus tvirtinamas svarbiausias rinkiminis dokumentas – partijos programa. Prieš tai vyksiančiame forume „Iššūkiai ir darbai XVI-ajai Vyriausybei“ partijos tarybai ir visuomenei bus pristatyta 191 puslapio 17 skyrių TS-LKD rinkimų programa 2012-2016 metams.

„Ši programa gimė, kaip mūsų dalykinių komitetų ir Vyriausybės narių bendro darbo rezultatas, įvertinant tai, ką paveldėjome 2008 metais, ką svarbiausio pavyko nuveikti per 2008-2012 metų laikotarpį ir kokius svarbiausius darbus projektuojame ateičiai, tęsdami tai, ką darėme per šį laikotarpį. Tai tikrai būsimos Vyriausybės programa, todėl ją ir pavadinome „XVI Vyriausybės programa“, – pažymi TS-LKD pirmininkas Andrius Kubilius.

Pasak TS-LKD lyderio, ši programa savo detalumu, pagrįstumu, profesionalumu ir apimtimi ryškiai skiriasi nuo kitų partijų programų. „Greičiausiai tokio detalumo programos neskaitys visi rinkėjai, tačiau jau šiandien žymiausi Lietuvos ekspertai analizuoja šios programos projektą ir vertina jos profesionalumą. Akivaizdu, kad kartu suvaldėme krizę, dabar atėjo metas kurti gerovę. Programa ir yra įrodymas, kad žinome ir galime tai padaryti“, – teigia TS-LKD pirmininkas A. Kubilius.

Platesniam rinkėjų ratui parengtas TS-LKD programos svarbiausių darbų sąvadas, kuris bus skelbiamas žiniasklaidoje ir internete. Partijos programa yra nuoseklus tęsinys tų idėjų ir programinių darbų, kuriems TS-LKD visą laiką skyrė ypatingą dėmesį. Ypač detaliai ir kruopščiai parengtos ekonomikos, viešųjų finansų, krašto apsaugos programos dalys.

Programą tarybai ir svečiams pristatys ją rengę politikai ir ekspertai. Premjeras A. Kubilius kalbės apie darbų tęstinumą, Seimo Pirmininkė Irena Degutienė apie jautrios valstybės ir žmonių gerovės kūrimą. Taip pat bus aptarta ekonomika, šalies gynyba, užsienio politika, energetika, kaimo plėtra, šeima, parama, švietimas, kultūra, aplinkos politika, sveikatos apsauga, korupcijos mažinimas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!