- Reklama -
TS-LKD pristabdo svarstymą dėl partijų susitarimo užsienio, saugumo ir gynybos politikos klausimais, kviesis Saulių Skvernelį.  KK nuotr.
TS-LKD pristabdo svarstymą dėl partijų susitarimo užsienio, saugumo ir gynybos politikos klausimais, kviesis Saulių Skvernelį. KK nuotr.

Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai, dirbantys užsienio politikos ir saugumo srityse, bei ekspertai nusprendė pristabdyti tolimesnius svarstymus dėl galimo partijų susitarimo „Dėl 2017-2020 m. užsienio, saugumo ir gynybos politikos gairių“ tol, kol nėra aiški Ministro Pirmininko ir visos Vyriausybės pozicija dėl gynybos finansavimo perspektyvos, dabartinės užsienio politikos tąsos.
„Kai ministras Linas Linkevičius pasiūlė pasirašyti atnaujintą partijų susitarimą ir susitarti dėl gynybos, saugumo ir užsienio politikos gairių, tokią idėją entuziastingai palaikėme. Šiandien, praėjus dviem svarstymų mėnesiams, su dideliu nerimu žiūrime į procesą, kaip šis susitarimas yra derinamas ir kas jame rašoma. Matant Lietuvos saugumo ir gynybos grėsmes bei realius gynybos pajėgumų didinimo poreikius, kuriuos aiškiai įvardija pati kariuomenė, privalome turėti tuos pajėgumus atitinkantį, nuoseklų gynybos finansavimo didinimą. Kitu atveju mūsų kariai negalės būti aprūpinti taip, kaip yra suplanuota ir kaip to reikalauja mūsų šalies geopolitinė padėtis. Šiandien tvirto įsipareigojimo didinti gynybinius pajėgumus susitarimo tekste nematome ir nesuprantame, kodėl tvirtos pozicijos įtraukimas stringa“, – teigia TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Gabrielius Landsbergis. KK nuotr.
G. Landsbergis taip pat pabrėžia, kad nėra aiški pagrindinės valdančiosios partijos pozicija.
„Mums kyla klausimas: ar didžioji valdančioji partija nori didesnio Lietuvos saugumo ir rimtų gynybinių pajėgumų, ar nenori? Nėra aiški ir Vyriausybės pozicija, kaip toliau bus didinamas gynybos finansavimas, nors jau netrukus bus pradėta kito šalies biudžeto planavimo procedūra. Galiausiai ir Premjeras blaškosi užsienio politikos vėjuose. Konfliktiškų žinučių ir keistų pataisų susitarimo tekstui gauname net ir iš to paties užsienio reikalų ministro komandos. Todėl su kolegomis nusprendėme, kad siūlysime partijai kažką konkretaus pasirašyti tik tuo atveju, jei išgirsime tvirtą Premjero Sauliaus Skvernelio poziciją ir paaiškinimus. Visus tolimesnius svarstymus iš savo pusės stabdome iki tol, kol pasikalbėsime su Premjeru. Jį į savo frakcijos posėdį dėl šio ir kitų aktualių klausimų kviesime artimiausiu metu“, – sako G. Landsbergis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!