- Reklama -
R.Žemaitaitis.  KK nuotr.
R.Žemaitaitis. KK nuotr.

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai rytoj, balandžio 27 d., 14 val. susitiks su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga dėl sveikatos apsaugos reformos. Sveikatos apsaugos ministerija siūlo įvairias reformas, kurios viešumoje sukelia didelį atgarsį, tačiau visuomenėje nėra plačiau diskutuojama. Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai taip pat nori išgirsti ministro argumentus ir poziciją dėl rajonų gydymo įstaigų finansavimo, sveikatos sektoriaus darbuotojų atlyginimų kėlimo ir Valstybinės ligonių kasos prijungimo prie Finansų ministerijos.

Lietuvoje netolygiai pasiskirstę sveikatos priežiūros specialistai. Dauguma sveikatos specialistų dirba didžiuosiuose miestuose, tuo tarpu rajonuose jaučiamas stygius. Pastebimas slaugytojų trūkumas. Nemaža kvalifikuotų sveikatos specialistų emigracija. Šiuo metu ypač išryškėjo dideli skirtumai tarp sveikatos sektoriaus darbuotojų atlyginimų.

„Seimo nariai šiuo metu turi vis daugiau klausimų, susijusių su sveikatos apsaugos reforma, todėl tikimės, kad ministras galės pateikti priemonių planą, kaip galima spręsti šias problemas“, – pažymėjo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Remigijus Žemaitaitis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!