- Reklama -
Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko R.Žemaitaičio įsitikinimu, trys "valstiečiai" pažeidė ne tik Seimo Statutą, bet ir Konstituciją.
Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko R.Žemaitaičio įsitikinimu, trys “valstiečiai” pažeidė ne tik Seimo Statutą, bet ir Konstituciją. KK nuotr.

Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija pradės rinkti parašus dėl apkaltos trims valdančiųjų „valstiečių“ atstovams – Ramūnui Karbauskiui, Aurelijui Verygai ir Agnei Širinskienei. Apie tai trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje pranešė partijos “Tvarka ir teisingumas” pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Jo teigimu, „valstiečių“ pirmininko R.Karbauskio ir sveikatos apsaugos ministro A.Verygos leidimas A.Širinskienei panaudoti jų Seimo nario korteles galimai pažeidė ne tik Seimo statutą, bet ir Konstituciją.
„Įvyko toks, sakyčiau, nemalonus incidentas plenarinių posėdžių salėje, kada trys Seimo nariai galimai padarė nusikalstamą veiką, tai yra viena Seimo narė A.Širinskienė, pasinaudodama kitų Seimo narių R.Karbauskio ir A.Verygos kortelėmis už juos užsiregistravo ir taip pažeidė šiuo metu galiojantį mūsų Seimo statutą. Kartu pažeidė iš Baudžiamąjį kodeksą, kuriame aiškiai pasakyta, kad asmuo, kuris naudojasi kito asmens informacinėmis technologijomis, kortele ar kitomis, užsitraukia baudą, įspėjimą ar laisvės atėmimą iki trejų metų”, – kalbėjo R.Žemaitaitis.
„Keista klausytis, kaip kolegos Seimo nariai sako, kad čia tėra techninis veiksmas. Seimo statuto 7 straipsnis nurodo tiksliai, kaip turi būti naudojamas Seimo nario pažymėjimas. Tai jei jie sako, kad čia tėra techninis veiksmais, tai ryt pasiūlykime ir priimkime pasiūlymą panaikinti Seimo statutą ir toliau gyvenkime, kaip nori „valstiečiai”, – piktinosi R.Žemaitaitis.
Pasak partijos „Tvarka ir teisingumas” pirmininko, ilgametis Konstitucinio Teismo teisėjas Vytautas Sinkevičius taip pat teigė manantis, kad tokiu elgesiu buvo pažeista ir Konstitucija.
„Taip pat noriu pabrėžti, kad frakcija „Tvarka ir teisingumas” šiandien kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl Baudžiamojo kodekso pažeidimo, visų trijų šių Seimo narių, ir dėl ministro A.Verygos galimai suklastotų duomenų Pasaulio sveikatos organizacijoje, kadangi jis tuo metu buvo viešosios įstaigos centro direktorius ir kaip dabar gauta informacija, būtent jo iniciatyva buvo nurodyti neteisėti skaičiai”, – sakė R.Žemaitaitis.
R.Žemaitaitis spaudos konferencijoje taip pat citavo 2010 metų R.Karbauskio pasisakymą – kaip R.Karbauskis komentavo buvusių Seimo narių L.Karaliaus ir A.Sacharuko situaciją.
Tuomet R.Karbauskis rašė: „Seimo nariai „valstiečiai liaudininkai“ pritaria, kad save gerbiantis politikas turi pats atsistatydinti ir negaišti Seimo laiko.” „Kadangi R.Karbauskis kėlė aukštus reikalavimus savo gyvenimo draugei Gretai Kildišienei ir ji paliko Seimą, tai tikimės, kad ir jis elgsis garbingai”, – sakė R.Žemaitaitis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!