- Reklama -
Partijos "Tvarka ir teisingumas" pirmininkas R.Žemaitaitis ir Seimo "Tvarkos ir teisingumo" frakcijos seniūnas K.Bartkevičius. KK nuotr.
Partijos “Tvarka ir teisingumas” pirmininkas R.Žemaitaitis ir Seimo “Tvarkos ir teisingumo” frakcijos seniūnas K.Bartkevičius. KK nuotr.

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai frakcijos posėdyje išklausė Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų bei Lietuvos prekyviečių ir turgaviečių asociacijų atstovus, kurie prašo neapsunkinti smulkiųjų verslininkų veiklos, mažinant pajamų lubas verslo liudijimų turėtojams ir įvedant progresinį GPM, dirbantiems su verslo pažymomis.

Smulkiųjų verslininkų atstovai pabrėžė, kad smulkieji verslininkai yra ta socialinė grupė, kuri iš valstybės negauna jokių pašalpų, jokių paramų, patys save išsilaiko ir sumoka visus privalomus mokesčius. Pajamų lubų mažinimas kai kurioms smulkiųjų verslininkų veikloms, dirbantiems su verslo liudijimais (gamyba, prekyba), privers išeiti į šešėlį arba apskritai atsisakyti savo veiklos ir eiti į Darbo biržą, nes yra tokių veiklų, kurioms metinė apyvarta 20 tūkst. eurų yra nelogiška. Pavyzdžiui, kalvis, perkantis metalą ir kitas gamybai reikalingas priemones, tarkime, gaunantis 30 procentų uždarbio iš savo veiklos, sumokėjęs visus mokesčius, per mėnesį gauna vos kelis šimtus eurų.

„Viską norim drausti ir drausti. Kaip tikroj policinėj valstybėj. Tai tik dar didesnį šešėlį sukurs. Kainos, matome, visur auga, o smulkiems verslininkams pajamos mažinamos“, – piktinosi frakcijos svečiai.

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai pritarė, kad smulkiųjų verslininkų, dirbančių su verslo liudijimais ir pažymomis, žlugdymas yra nepriimtinas ir Vyriausybės iniciatyvai šioje srityje nepritars.

Kita vertus, partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis frakcijos posėdyje pažymėjo, kad ne viskas taip paprasta turguose. „Smulkius prekybininkus tikrai reikia palaikyti, jų darbas nelengvas, o konkurencija su didžiaisiais prekybos tinklais itin sunki. Tačiau yra vadinamieji turgų oligarchai, kurie tiekia prekiautojams prekes, klastoja dokumentus, neapskaito savo prekių. Tikrasis šešėlis yra ten. Ten turėtų premjeras ir ieškoti šešėlio, o ne lįsti į vargšo turgaus prekiautojo kišenę, kuris iš savo veiklos tikrai milijonų nesusikrovė.“

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!