- Reklama -

Švietimo ir mokslo ministrė A.Pitrėnienė. KK nuotr.

Po to, kai kovo 3 d., ketvirtadienį, švietimo profsąjungos kartu su švietimo ministre Audrone Pitrėniene ir Premjeru Algirdu Butkevičiumi pasirašė susitarimą dėl streiko nutraukimo, Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis pabrėžė, kad džiaugiasi, jog A. Pitrėnienė sugebėjo rasti kompromisą bei visiems įrodė, kad dialogo pagalba galima pasiekti gerokai daugiau negu konfliktuojant ir atsisakant ieškoti visus tenkinančio sprendimo.

„Švietimo ministrė A. Pitrėnienė, atsidūrusi iš tiesų sudėtingoje padėtyje – stengdamasi užtarti mokytojus, kuriems, kaip pati ne kartą pabrėžė, priklauso ir už kurių interesus visada kovojo – turėjo išlaviruoti ir sugebėti rasti būdą, kaip gauti papildomų lėšų ir sugrąžinti streikuojančius mokytojus į klases. Su šia nelengva užduotimi ji puikiai susitvarkė – pasitelkusi dialogą ir nepuldama į kraštutinumus pasiekė, kad nuo rugsėjo mokytojų atlyginimams papildomai būtų skirti 8 milijonai eurų. Tai dar vienas rimtas žingsnis, siekiant užtikrinti, kad mokytojams už jų darbą būtų tinkamai atlyginta. Dėkoju už pagalbą ir Premjerui: jis teisingai įvertino situacijos rimtumą ir padėjo surasti trūkstamus pinigus biudžete“, – sakė V. Mazuronis.

Pedagogų atlyginimams kelti Darbo partijos deleguotos švietimo ministrės pastangomis šių metų biudžete jau buvo papildomai skirta 10 mln. eurų. Nuo rugsėjo papildomai bus skirti dar 8 mln.

„Valstybė privalo užtikrinti, kad mokytojo specialybė būtų prestižinė, o visa švietimo sistema atitiktų aukščiausius ugdymo ir mokymo tikslus. Darbo partija visada palaikė pedagogus ir jų siekį į padorų atlyginimą, todėl ir toliau dėsime visas pastangas, kad jis netolimoje ateityje toks ir būtų“, – sakė Darbo partijos pirmininkas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!