- Reklama -

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis. KK nuotr.

Darbo partija nepritaria siūlymui Graikijos skolas padengti iš Europos finansinio stabilumo fondo lėšų, kuriam būtų skirti ir Lietuvos pinigai. Darbiečiai mano, kad Lietuva turėtų laikytis tokios pačios pozicijos kaip dalis užsienio politikų bei Tarptautinis valiutos fondas, t. y. sprendžiant Graikijos problemą reikia ieškoti kitokių gelbėjimo modelių.

Tokią nuomonę išsakė Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis šiandien Darbo partijos iniciatyva sušauktame neeiliniame Politinės tarybos posėdyje.

„Tuomet, kai Lietuvą ištiko krizė, mes gelbėjomės savo jėgomis, o kai krizė ištinka Graikiją – ją taip pat turime gelbėti mes. Esu tikras, kad tai yra neteisinga. Lietuvos valdžia turėtų pasimokyti iš tų pačių graikų – kaip reikia ginti savo šalies ir jos žmonių interesus“, – sako V. Mazuronis.

Darbo partijos pirmininkas pabrėžia, kad Darbo partija neprieštarauja paramos skyrimui Graikijai, tačiau Lietuva turi laikytis griežtos pozicijos – nepritarti tokiai paramos formai, kokia yra siūloma dabar. Anot politiko egzistuoja didelė tikimybė, kad tai pasibaigs šalies bankrotu, o Lietuvos pinigai, įmokėti į Europos finansinio stabilizavimo fondą, tiesiog dings.

„Tai, ką šiandien girdžiu iš Graikijos valdžios, manęs neįtikino. Abejoju, ar gavę finansinę paramą jie imsis realių reformų. Graikijos problema turi būti sprendžiama solidariai, bendrai ieškant krizės sprendimo būdų, tačiau Lietuva nebūtinai turi pritarti visiems siūlomiems sprendimams. Ji turi užimti aiškią poziciją šiuo klausimu“, – sakė Darbo partijos pirmininkas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!