- Reklama -

"Akivaizdu, kad šiuo metu vykdomos oro atakos neduoda ir neduos norimo rezultato – „Islamo valstybės“ sunaikinimo. Norint tai padaryti, būtina pradėti antžemines operacijas. Tik toks kelias gali duoti realų saugumo garantą ES ir visam regionui“, – teigia V. Mazuronis. KK nuotr.

“Lapkričio 13 d., penktadienį, įvykdytas vienas didžiausių teroristų išpuolių prieš taikius ES gyventojus. Darbo partija laikosi nuomonės, kad toks „Islamo valstybės“, kuri prisiėmė atsakomybę už teroro aktus, elgesys negali apsiriboti vien užuojauta žuvusiems ir teroristų pasmerkimu: ES privalo nedelsiant keisti savo politiką dėl pabėgėlių krizės ir kartu su NATO pradėti rengti antžemines operacijas Sirijoje ir kitose šalyse prieš „Islamo valstybę“, – teigiama DP išplatintame pranešime spaudai.

Darbo partija siūlo keisti šalies poziciją pabėgėlių klausimu: Europos Komisija turėtų kuo skubiau nutraukti atvirų durų pabėgėliams politiką ir pradėti ekonominių migrantų į kilmės šalį grąžinimą. Pabėgėliams iš karo zonų turi būti pradėta taikyti „laikino prieglobsčio“ politika.

„Mano nuomone, būtina nedelsiant baigti atvirų durų politiką ir pradėti ekonominių pabėgėlių grąžinimo procesą. ES turi duoti aiškų signalą, kad Europa nepriims kiekvieno norinčio, o tie kurie tikrai yra karo pabėgėliai – bus priglausti tik laikinai. Kai tik jų tėvynės vėl taps saugios – jie privalės į jas grįžti. Paryžiaus įvykiai išjudins daug procesų ir ES nebegali ignoruoti fakto, kad pabėgėlių srautai yra nevaldomi, o kartu su jais patenka ir teroristai“, – sako Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Po teroristų atakų Paryžiuje, JAV ir Prancūzija suintensyvino oro antskrydžius prieš „Islamo valstybės“ kovotojus. Pasigirdo ir pirmieji rimti ekspertų raginimai pradėti sausumos operacijas prieš džihadistus.

„Islamo valstybė“ yra didžiausia grėsmė Vakarų pasauliui. Akivaizdu, kad šiuo metu vykdomos oro atakos neduoda ir neduos norimo rezultato – „Islamo valstybės“ sunaikinimo. Norint tai padaryti, būtina pradėti antžemines operacijas. Tik toks kelias gali duoti realų saugumo garantą ES ir visam regionui“, – teigia V. Mazuronis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!