- Reklama -
V. Mazuronis. KK nuotr.
V. Mazuronis. KK nuotr.

Europos Parlamento narys Valentinas Mazuronis laišku kreipėsi į Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį bei Švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę prašydamas išsiaiškinti, ar Lietuvos pradinėse mokyklose yra vedamos pamokos, kurių metu pradinukams yra pasakojamos pasakos, skatinančios tos pačios lyties santuoką, ir ar šių pamokų vedimas atitinka Vyriausybės programos ir Lietuvos švietimo ir mokslo ministerijos požiūrį bei nuostatas, kurios aukščiau paminėtų institucijų buvo įvardintos kaip darančios neigiamą poveikį nepilnamečiams.

Viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad 2017 m. lapkritį Tolerantiško jaunimo asociacija A. Landsbergienės įsteigtoje mokykloje pradinių klasių mokiniams vedė pamokas, kurių metu buvo sekamos knygos „Gintarinė širdis“ pasakos.

Europos Parlamento narys atkreipia dėmesį, jog minėtos knygos pasakose yra propaguojama tos pačios lyties asmenų santuoka, o Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba (ŽEIT) šias pasakas įvertino kaip darančias neigiamą poveikį nepilnamečiams. Be to, Lietuvos edukologijos universitetas oficialiai pavadino šias pasakas <…> „žalingomis, primityvia ir angažuota homoseksualumo propaganda, visiškai neatitinkančia universiteto vaikų ugdymo koncepcijos“.

 „Jei tokio pobūdžio pamokų vedimas neatitinka oficialios Vyriausybės bei Lietuvos švietimo ir mokslo ministerijos pozicijos, kokių priemonių bus imtasi, kad tokios pamokos ateityje nepasikartotų, – klausiama  Europos Parlamento nario V. Mazuronio laiške.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!