- Reklama -

Užsienio reikalų ministras Audronis Ažubalis nei į Rusijos Federacijos ambasados notas dėl Lietuvoje jau 3 metus neteisėtai laikomų 6 nepilnamečių RF piliečių neatsakinėja, nei Lietuvos piliečiais Londone rūpinasi. KK nuotr.

Šiandien Seimo narys, frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ Seime seniūnas Valentinas Mazuronis kreipėsi į Lietuvos užsienio reikalų ministrą Audronių Ažubalį prašydamas nedelsiant susisiekti su oficialiomis Jungtinės Karalystės institucijomis, siekiant gauti paaiškinimus dėl incidento per krepšinio varžybas Londono olimpinėse žaidynėse. V. Mazuronis pageidauja, kad būtų atsakyta, kuo konkrečiai buvo apkaltinti Lietuvos sirgaliai, sulaikyti Londono policininkų per minėtąsias krepšinio varžybas ir kokiais įrodymais grindžiami kaltinimai sirgaliams.

„Olimpinės žaidynės – didžiulė šventė, pritraukianti viso pasaulio žmonių dėmesį. Džiugu, kad ir Londone Lietuvos sportininkai garbingai gina Lietuvos valstybės garbę, tačiau panašu, jog mūsų sportininkų sėkmė bei aktyvus sirgalių palaikymas kai ką pradeda erzinti. Matėme akivaizdų to pavyzdį po istorinės Rūtos Meilutytės pergalės: pasipylė dviprasmiški, pavydu persunkti komentarai tiek apie sportininkės pergalę, tiek apie jos pilietybės klausimus. Stebina ir pernelyg uolus Jungtinės Karalystės policininkų dėmesys mūsų krepšinio rinktinės sirgalių atžvilgiu – vargu ar vien tik vienos rankos iškėlimas virš pečių lygio džiūgaujant dėl mylimos komandos sėkmės gali būti laikomas nacistinio pasisveikinimo imitavimu. Dėl šių priežasčių Lietuvos užsienio reikalų ministras A. Ažubalis ir jo vadovaujama ministerija privalo atsibusti ir pradėti realiai ginti mūsų piliečius, esančius užsienio valstybėje, o ne kaitintis vasaros saulėje“, – teigia Seimo narys Valentinas Mazuronis.

„Jeigu krepšinio sirgaliai iš tiesų įžeidinėjo aplinkinius, trikdė viešąją tvarką ar kitaip pažeidinėjo įstatymus, jie neabejotinai turi būti nubausti, tačiau jeigu tai buvo tik džiaugsmo išraiška, kuri policininkui ar bulvarinio leidinio žurnalistui galėjo pasirodyti kažką primenanti, Lietuvos užsienio reikalų ministerija privalo reikalauti, jog Lietuvos Respublikos piliečių be priežasties laikytų areštinėje būtų oficialiai atsiprašyta“, – rašoma Seimo nario Valentino Mazuronio rašte Lietuvos užsienio reikalų ministrui A. Ažubaliui.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!