- Reklama -

Seimo Ekonomikos komiteto narys Valdemaras Valkiūnas. KK nuotr.

Šių metų rugsėjo 11 d. Valdemaras Valkiūnas kartu su įvairioms frakcijoms priklausančių Seimo narių grupe kreipėsi į Lietuvos Respublikos generalinę prokuratūrą su prašymu ištirti galimus pažeidimus vežėjų automobiliais asociacijoje „Linava“. Seimo nariai pateikė informaciją, kad asociacijos vadovybė piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, viršijo įgaliojimus bei galimai pažeidė viešąjį interesą. Visuomenės informavimo priemonėse buvo pranešama, kad „Linavos“ finansiniai nuostoliai gali siekti 27,5 mln. litų, o Lietuvos verslo darbdavių konfederacija kreipėsi į Konkurencijos tarybą dėl galimo „Linavos“ piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi platinant TIR knygeles.

Generalinis prokuroras 2012 m. rugsėjo 17 d. įsakymu perdavė Seimo narių kreipimąsi Vilniaus apygardos vyriausiajam prokurorui Ramučiui Jancevičiui ir nurodė ištirti pateiktą medžiagą bei apginti viešąjį interesą, jei jam yra iškilusi grėsmė.

„Džiaugiuosi, jog prokuratūra ėmėsi nagrinėti mūsų pateiktą informaciją, kai kitos institucijos, kurios taip pat tiria ,,Linavos” veiklą, savo tyrimus vilkina, nesistengia jų baigti greičiau. Nuoširdžiai tikiuosi, kad į Seimo narių pateiktą informaciją prokurorai žiūrės rimtai ir aktyviai imsis nagrinėti, ar yra pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą. Tik tokiu atveju galime išvengti galimų žalingų pasekmių tiek Lietuvos vežėjams, tiek galutiniams jų paslaugų vartotojams“, – teigia kreipimąsi inicijavęs Seimo narys Valdemaras Valkiūnas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!