- Reklama -
"Visos šalys, kurios darė ženklias reformas alkoholio srityje, susidūrė su pasipriešinimu", - koalicijos posėdyje sakė vakar su Estijos ir Latvijos sveikatos ministrais susitikęs Lietuvos sveikatos ministras A.Veryga. KK nuotr.
“Visos šalys, kurios darė ženklias reformas alkoholio srityje, susidūrė su pasipriešinimu”, – koalicijos posėdyje sakė vakar su Estijos ir Latvijos sveikatos ministrais susitikęs Lietuvos sveikatos ministras A.Veryga. KK nuotr.

Valdančioji koalicija tęsia reguliarius susitikimus siekiant išdiskutuoti aktualius klausimus. Trečiadienį vykusiame Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos ir koalicijos partnerių – Lietuvos socialdemokratų partijos – posėdis, kuriame aptarti Alkoholio kontrolės įstatyme numatomi pakeitimai ir naujasis Darbo kodeksas. Šių įstatymų svarstymas Seime numatomas kitą savaitę.
Posėdyje dalyvavęs sveikatos apsaugos ministras, LVŽS frakcijos narys Aurelijus Veryga informavo apie inicijuojamus pokyčius ir jau padarytus žingsnius.
„Kaip ir žadėjau, vakar buvome susitikę su Latvijos ir Estijos sveikatos ministrais ir sutarėme dėl bendros strategijos, kuria sieksime teigiamų pokyčių. Noriu pasakyti, kad visos šalys, kurios darė ženklias reformas alkoholio srityje, susidūrė su pasipriešinimu, tačiau nebegalime kasdien dvejoti ir blaškytis. Dabar esame pirmi pasaulyje iš labai neigiamos pusės, turime tai keisti čia ir dabar“, – sakė A. Veryga.
LVŽS frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis atkreipė dėmesį į 12 Lietuvos savivaldybių, uždraudusių alkoholio vartojimą viešuose renginiuose, patirtis. Paminėtas Kuršėnų pavyzdys, kur, uždraudus alkoholį viename iš renginių, jame pirmą kartą susirinko šeimos su mažamečiais vaikais ir tokie renginiai palaipsniui tapo kultūros sklaidos ir šeimų susibūrimo vieta.
Diskusijoje dėl Darbo kodekso pakeitimų vieningai nuspręsta visame procese atsižvelgti į Trišalės tarybos siūlymus ir plėtoti abipusį dialogą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!