- Reklama -

Kovą vienišo asmens išmoką gavo per 140 tūkstančių žmonių, kuriems ši išmoka paskirta nuo sausio. Gavėjai, kuriems pensijos ir kitos „Sodros“ išmokos pristatomos į namus, vienišo asmens išmoką kartu su susidariusia nepriemoka gaus balandį. Dėl nevisiškai išsamių Gyventojų registro įrašų dalies gyventojų duomenys dar tikrinami ir sprendimai dėl išmokos skyrimo bus priimti, kai duomenys bus patikslinti.

Kovo mėnesį vienišo asmens išmoką į banko sąskaitą gavo vieniši žmonės sulaukę senatvės pensijos amžiaus ir neįgalieji, negaunantys našlių pensijos. Kartu buvo sumokėta susidariusi nepriemoka už du mėnesius, taigi, gavėjams iš viso pervesta po 96 eurus. Toliau vienišo asmens išmoka bus mokama periodiškai kas mėnesį. Vieno mėnesio išmokos dydis – 32 eurai.

Klientai, gaunantys pensijas į namus arba pašte, šią išmoką gaus balandžio mėnesį kartu su pagrindine pensija.

Dalies gyventojų duomenys tikrinami papildomai

Vienišo asmens išmoka skiriama automatiškai, kad žmonėms nereikėtų rūpintis dėl prašymo ar kitų dokumentų pateikimo. Vis dėlto kai kuriais atvejais registre trūksta reikiamų duomenų. Pavyzdžiui, nepakanka duomenų, patvirtinančių ištuoką.

Patikslinus duomenis, jei bus patvirtinta, kad žmogui priklauso vienišo asmens išmoka, ji bus išmokėta kartu su nepriemoka nuo paskyrimo dienos. Šios išmokos pasieks gavėjus per visą balandį.

Jei žmogus žino, kad jam priklauso vienišo asmens išmoka, tačiau jos negavo, jis gali kreiptis „Sodros“ informacijos numeriu (+370) 5 250 0883 arba, iš anksto užsiregistravus, į klientų aptarnavimo skyrių.

Gyventojams, kurie santuoką ar ištuoką registravo Lietuvoje, nereikia patiems kreiptis į civilinės metrikacijos skyrius ar kitas įstaigas. „Sodros“ specialistai tarpininkauja perduodant informaciją civilinės metrikacijos skyriams.

Vienišo asmens išmokos dydis 2022 metais siekia 32 eurus – tiek, kiek sudaro ir socialinio draudimo našlių pensijos dydis. Žmonėms, gaunantiems našlių pensijas, vienišo asmens išmoka neskiriama – jie ir toliau gauna našlių pensijas. Vienišo asmens išmoką gauna tie žmonės, kurie negauna našlių pensijos arba jų gaunama našlių pensija yra mažesnė už vienišo asmens išmoką – tokiu atveju žmogus turi kreiptis į „Sodrą“ su  prašymu stabdyti mažesnės našlių pensijos mokėjimą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!