- Reklama -

Artūras Zuokas tapo politinės partijos "Sąjunga TAIP" pirmininkas. KK nuotr.

Daugiau nei 350 atstovų iš visuomeninio judėjimo „Taip“ narių šiandien Trakuose vykusiame steigiamajame suvažiavime įsteigė ,,Sąjungą Taip“ (Tėvynės Atgimimas ir Perspektyva). Steigiamojo susirinkimo delegatai atstovavo daugiau nei 2000 žmonių, kurie pareiškė norą tapti ,,Sąjungos Taip’’ steigėjais.

„Remiamės dešimtimis tūkstančių narių ir simpatikų turinčiu visuomeniniu judėjimu „Taip“, kurio nariai ir steigia politinę sąjungą, kaip instrumentą, kuris leis aktyviai dalyvauti politiniame gyvenime.,,Sąjungos Taip“ ideologinis pagrindas – atsakingas liberalizmas ir krikščioniškos vertybės. Mūsų siekis – nuosekliai ir stabiliai auganti ekonomika, o tuo pačiu auganti kiekvieno Lietuvos žmogaus gerovė. „Dosnus atlyginimas už darbą skatina paprastų žmonių darbštumą“, – šis liberalizmo pradininko AdamoSmitho teiginys – vienas iš pamatinių mūsų sąjungos programoje. Privačios iniciatyvos laisvė – pagrindinė prielaida, leidžianti žmonėms gyventi geriau. Nuosekliai sieksime kad valstybė visomis priemonėmis skatintų privačios iniciatyvos laisvę, kiekvieno Lietuvos piliečio kūrybingumą ir darbštumą. Mes susirinkome ne į dar vienos partijos steigimo renginį. Mes susirinkome ir susibūrėme tam, kad pakeistume sustabarėjusią politinių partijų sistemą Lietuvoje, kurių veikimo, gal tiksliau sakyti, neveikimo įkaitais tapo visa Lietuva. Pakeistume ne konfliktais, ne nieko nekuriančia kritika, o idėjomis ir kūrybiškumu. Džiaugiuosi ir manau labai simboliška, kad tarp steigėjų yra ir partizanas, Vyčio kryžiaus ordininkas Juozas Jakavonis-Tigras, kovojęs už laisvę, žinantis, kas yra atsakomybė ir pareiga savo tėvynei“, – savo kalboje sakė Artūras Zuokas.

“Sąjungos Taip” suvažiavimo dalyvius raštu pasveikino ir kadenciją baigęs šalies prezidentas Valdas Adamkus. “Sveikinu Jus šiandien žengiančius į atsakingo liberalizmo politinę veiklą ir siekį tapti atviros bei konkurencingos Lietuvos kūrėjais. Būdamas įsitikinęs demokratijos, žmogaus teisių, atviros, tolerantiškos, liberalos visuomenės svarba, kviečiu ir prašau rimtai apsvarstyti galimybes visiems liberalams susiburti į vieningą liberalių jėgų sąjungą”, – teigė V.Adamkus.

Norintiems tapti sąjungos „Taip“ nariais privaloma perskaityti penkias knygas: Lietuvos Respublikos Konstituciją, Vytauto Kavolio „Lietuviškas liberalizmas“, Lietuvoje gyvenusio vokiečių filosofo HolgerLahayne „Liberalizmas ir krikščionybės“, straipsnių pavidalu išspausdintas ÉmilleFaguet „Nekompetencijos kultas“ irdeklaracijų rinkinį „Pasaulinė etika ir pasaulinė atsakomybė“. Kiekvienam steigėjui šiandien iškilmingai įteikta Lietuvos respublikos Konstitucija ir knyga „Lietuviškas liberalizmas“.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!