- Reklama -

Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė teigia, kad socialdemokratams nėra ko ašaroti. KK nuotr.

Širvintose nenutylant atgarsiams po Tarybos sprendimu šių metų rugpjūtį patvirtintos Administracijos struktūros pertvarkos, bene labiausiai „nuskriausti“ dedasi Socialdemokratų partijos atstovai.

Ko viešai ašaroja socialdemokratai, lieka neaišku – vienas iš šios partijos pagrindinių lyderių, Širvintų skyriaus pirmininkas Robertas Bartulis liko dirbti Administracijoje, jam pasiūlytos aukštos Ūkio plėtros skyriaus vedėjo pavaduotojo pareigos, kitam LSDP nariui Ričardui Putrimui pasiūlyta eiti naujai suformuoto Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo pavaduotojo pareigas.

Tai tik pavieniai pavyzdžiai, rodantys, kad Širvintų rajono savivaldybės administracijoje vykdant reorganizaciją, žmonės pagal partijas neskirstomi. Siekis – sudaryti komandą, kuri būtų pasirengusi siekti iškeltų tikslų.

Ar ašaroja tie, kurių ištisos giminės buvo sudarbintos į Savivaldybę ir jai pavaldžias įmones (pvz. buvusio vicemero, socialdemokrato, Andriaus Jozonio, kurio tėvas buvo UAB „Širvintų šiluma“ direktorius, o mama, dirbdama tos pačios įmonės valytoja, uždirbo solidžią valstybės tarnautojo atlygiui nenusileidžiančią algą)?  Taip, tokių dalykų valdančioji Širvintų rajono savivaldybės dauguma netoleruoja ir keliamą triukšmą gesina realiais darbais, skirtais visų Širvintų rajono gyventojui labui.

Naująją Širvintų rajono savivaldybės administracijos struktūrą patvirtino Taryba, t.y. žmonių pasitikėjimą per rinkimus pelnę asmenys. Valdančiąją daugumą sudarantys Tarybos nariai aiškiai deklaravo savo požiūrį apie būtinus pokyčius, kurie yra būtini ir turi būti vykdomi.

Peržiūrėjus visų darbuotojų pareigybes, buvo atsisakyta dubliuojamų funkcijų, Administracijoje sumažintas skyrių skaičius, tai lėmė, kad ir šiems padaliniams vadovaujančių valstybės tarnautojų skaičius sumažėjo.

Šiandien Širvintose ir rajone asfaltuojami keliai, tiesiami šaligatviai, statomos vaikų žaidimų aikštelės – daugybę metų to nebuvo daroma. Tai pavyksta su gera, stipria komanda, o iki šiol biurokratinis aparatas buvo stipriai išpūstas.

Živilė Pinskuvienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!