- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūros archyvo nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Druskininkuose susitiko su savivaldybės vadovais ir aptarė kurorto raidą ir investicinius projektus, Europos Sąjungos paramos lėšų panaudojimą, socialinę ir ekonominę miesto padėtį, šilumos ūkio pertvarką. Šalies vadovė taip pat domėjosi sveikatos turizmo plėtros galimybėmis.

„Druskininkai aukštai iškėlė kartelę ir per dešimt metų tapo vienu šiuolaikiškiausių kurortų ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Tai – pavyzdys kiekvienam šalies regionui, kad žmonių gerovė pirmiausia priklauso nuo vietos valdžios pastangų. Aiški plėtros kryptis ir efektyvus vietos išteklių panaudojimas, palanki investicijoms aplinka, sėkmingas Europos Sąjungos paramos lėšų panaudojimas užtikrina regiono augimą”, – pabrėžė Prezidentė.

Prezidentės teigimu, svarbu, kad Druskininkų ekonominio atsigavimo naudą pajustų visi miesto gyventojai, todėl vietos valdžia turėtų daugiau dėmesio skirti socialinėms ir ekonominėms problemoms, šilumos ūkio modernizavimui.

„Druskininkų šilumos ūkio monopolizavimas, didelis nedarbas ir penkis kartus išaugusios piniginės socialinės išmokos rėžia akį. Savivalda turi imtis atsakomybės pertvarkyti šilumos ūkį, būtina stiprinti bendradarbiavimą su Valstybine mokesčių inspekcija, Darbo birža, kad parama pasiektų tuos, kas sunkiausiai verčiasi, ir būtų užkirstas kelias piktnaudžiavimui”, – pabrėžė Prezidentė.

Šalies vadovės teigimu, savivaldybė privalo siekti, kad Druskininkų gyventojai, mokantys už šilumą vieną didžiausių kainų šalyje, turėtų pasirinkimą, todėl būtina plėtoti alternatyviąją energetiką ir atskirti šilumos tiekėjus nuo šilumos ūkio prižiūrėtojų. Vien įgyvendinus Šilumos ūkio įstatymo pataisas, trečdaliui Druskininkų daugiabučių namų gyventojų šilumos kaina jau šį šildymo sezoną sumažėtų 5 proc. ir daugiau.

Vizito į Druskininkus metu Prezidentė taip pat lankysis Druskininkų gydykloje ir naujajame žiemos pramogų komplekse.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!