- Reklama -
V.Ceslevičius teigia, jog žino ir net esą trukdė įgyvendinti „juodąsias korumpuoto verslo schemas, didelėmis apyvartomis ir dideliais pelnais pasižyminčioje, kolonijos vidaus prekybos sistemoje“
V.Ceslevičius teigia, jog žino ir net esą trukdė įgyvendinti „juodąsias korumpuoto verslo schemas, didelėmis apyvartomis ir dideliais pelnais pasižyminčioje kolonijos vidaus prekybos sistemoje“

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė atleido Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktorių Virginijų Ceslevičių.
V. Ceslevičius prašymą dėl atleidimo įteikė šiandien.
Teisingumo ministerija primena, kad Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktorius, atsižvelgus į Teisingumo ministerijoje gautą informaciją, nuo lapkričio 8 d. mėnesiui buvo nušalintas nuo einamų pareigų.
Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje atliktas auditas atkleidė, jog ši pataisos įstaiga per sutartis su įvairiomis bendrovėmis galėjo padaryti daugiau nei 700 tūkst. eurų žalos valstybei. Dėl nustatytų pažeidimų Teisingumo ministerija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.
Tvirtina tapęs korumpuoto verslo auka
Kaip žinia, lapkričio 10 d. V.Ceslevičius išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigė, jog žino ir net esą trukdė įgyvendinti „juodąsias korumpuoto verslo schemas, didelėmis apyvartomis ir dideliais pelnais pasižyminčioje, kolonijos vidaus prekybos sistemoje.“
Pateikiame žiniasklaidai išplatintą V.Ceslevičiaus laišką:
Gerbiami žiniasklaidos atstovai, gerbiami kolegos,
Š.m. lapkričio 6d. su trenksmu įvykęs operatyvinis patikrinimas mano vadovaujamoje įkalinimo įstaigoje – Pravieniškių pataisos darbų atvirojoje kolonijoje – ne tik sudrebino viešąją erdvę, bet ir užminė daug mįslių apie menamus ar galimus kolonijos administracijos darbo trūkumus ir pažeidimus. Šį incidentą išskirtiniu daro ir ta aplinkybė, kad į šią, kaip įtariu, planinę, žaibišku greičiu atliktą akciją, sprendžiant pagal tendencingą jos vykdymo scenarijų, nukreiptą prieš Lietuvos mastu niekuo neišskirtinį mano asmenį , asmeniškai įsitraukė (ar buvo įtrauktas?) vienas pirmųjų Lietuvos politinių asmenų – premjeras S. Skvernelis. Man, kaip buvusiam operatyvininkui, tai išties daug pasakantis faktas, iš kurio aš galiu daryti pakankamai plačias ir esmingas išvadas apie tai, kas vyksta mūsų valstybėje, teisėsaugoje ir kalėjimų departamente. Kol kas tik sau. Tačiau jau artimiausiu metu būsiu pasiruošęs savo mintis, paremtas įvykiais ir faktais, pateikti visuomenei.
Kategoriškai nesutinku su man viešai reiškiamais priekaištais. Tai yra noras sukompromituoti mane, mesti šešėlį mano vadovaujamai įstaigai. Šiandien atsakingai pareiškiu, kad turiu realaus ir rimto pagrindo teigti, jog ši akcija turi savo užsakovus. Tai senas istorines šaknis bei toli (ir aukštai) siekiančias sąsajas turintis privataus ir, galiu pasakyti labai aiškiai – nešvaraus verslo interesais pagrįstas užsakymas „nuimti“ mane iš užimamų pareigų. Pašalinti neparankų asmenį – per daug žinantį ir visada trukdžiusį įgyvendinti juodąsias korumpuoto verslo schemas, didelėmis apyvartomis ir dideliais pelnais pasižyminčioje, kolonijos vidaus prekybos sistemoje.
Įdomiausia tai, kad man pačiam daugelį kartų bandant įtikinti kalėjimų departamento vadovybę apie tokių schemų egzistavimą bei bandant užkirsti kelią jų plėtrai kolonijoje, mano balsas visada likdavo tyruose, o visos iniciatyvos atsimušdavo į abejingumo sieną.
Pats esu atėjęs į šį postą skaidraus konkurso keliu iš operatyvinio darbo srities. Todėl turiu pakankamai profesinės kompetencijos ir operatyvinio darbo patirties tokių atvejų vertinimui ir jų tikrojo motyvo atpažinimui.
Tokios didelės ir kompleksinės įstaigos, kaip Pravieniškių atviroji kolonija vadovo atsakomybėje labai platūs barai su sudėtinga struktūra. Su savo kolegomis visada dirbau visiško asmeninio pasitikėjimo pagrindu ir jiems deleguodavau daug įvairių funkcijų, už kurias jie tiesiogiai atsakingi. Neneigiu ir savo kaip vadovo bendros atsakomybės už visos įstaigos veiklos galutinius rezultatus. Todėl, net ir būdamas nepagrįstai nušalintas nuo pareigų, konstruktyviai bendradarbiausiu su teisėsauga ir patikrinimą vykdančiais pareigūnais, nes mano, kaip kolonijos vadovo interesas yra nustatyti kolonijos administracinio darbo galimus trūkumus ir padėti ištaisyti susidariusią nepatenkinamą padėtį. Tačiau, jei šio tyrimo eigoje ir toliau ryškės tendencingumo mano asmens atžvilgiu požymiai, šį tyrimą vertinsiu kaip susidorojimo su manimi priemonę bei kreipsiuosi į teismą ir sieksiu pareigūno garbės apgynimo bei teisingumo savo atžvilgiu, grąžinant mane į pareigas. Labai noriu tikėtis geros valios ir konstruktyvaus bendradarbiavimo su visomis šio tyrimo šalimis.
Pagarbiai,
Virginijus Ceslevičius

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!