- Reklama -
Romas Adomavičius. KK nuotr.
Romas Adomavičius. KK nuotr.

Šiandien Apeliacinis teismas atmetė buvusio sostinės vicemero Romas Adomavičius, nuteisto už prekybą poveikiu, prašymą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo nuosprendį, kuriuo pastarajam buvo paskirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 3 metams.

Teismas pripažino tinkamais Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnų ir prokurorų surinktus įrodymus, kad buvęs vicemeras, būdamas Vilniaus miesto savivaldybei priklausančios UAB „Vilniaus vandenys” stebėtojų tarybos nariu, žadėdamas pasinaudoti savo tarnyba, įgaliojimais ir pažintimis ir taip paveikti kitą valstybės tarnautojui prilyginamą asmenį, susitarė ir priėmė didelės vertės – 40 000 litų kyšį.

Pareigūnai nustatė, kad Romas Adomavičius. susitarė su akcinės bendrovės „Utenos melioracija” interesams netiesiogiai atstovaujančiu asmeniu (buvusiu UAB „Vilniaus vandenys” vadovu D. N.) už 40 000 litų kyšį paveikti UAB „Vilniaus vandenys” generalinį direktorių, kad „Utenos melioracija” būtų pripažinta nugalėtoja „Vilniaus vandenų” 2012 metais vykdytame 9 milijonų litų vertės vandentiekio statybos ir renovacijos darbų viešajame pirkime.

Tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!