- Reklama -

Kiek patikimi "slaptojo liudytojo" parodymai dėl D.Kedžio "žudynių" ir kaip viskas galėjo būti iš tiesų, aiškinasi Generalinė prokuratūra. KK nuotr.

Vadinamajam „slaptajam informatoriui“ davus parodymus, esą D.Kedžiui „žudynėms padėjo ruoštis jo draugas Raimundas Ivanauskas ir jo sugyventinė Eglė Barauskaitė“, Generalinė prokuratūra kreipėsi į teismą dėl šių asmenų suėmimo. Eglė Barauskaitė buvo suimta 10 dienų, Raimundas Ivanauskas – mėnesiui. Tačiau šiandien „Kedžio bendrininkė“ yra išleidžiama į laisvę – Generalinė prokuratūra neprašė pratęsti jos suėmimo termino. Tai „Karštam komentarui“ patvirtino Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus atstovė.

„Karšto komentaro“ šaltinių duomenimis, po „slaptojo liudytojo“ parodymų kartu su Egle Barauskaite ir Raimundu Ivanausku vienas prokuroras norėjo mėnesiui suimti ir N.Venckienę – esą ji, pasak „slaptojo liudytojo“, ragino brolį žudyti – neva tokių parodymų pakanka, kad D.Kedžio sesuo teisėja Neringa Venckienė būtų suimta.

Toks vieno prokuroro pageidavimas, KK duomenimis, GP vadovybei buvo išsakytas lapkričio 3 d. vakarą.

Kaip žinia, lapkričio 10 d. Aukščiausiasis Teismas sprendė, ar nutraukti pedofilijos bylą, ar ne (priėmė sprendimą, kad pedofilijos byla turi būti nagrinėjama toliau), o lapkričio 21 d. Kėdainių rajono apylinkės teismas spręs, su kuo gyvens D.Kedžio dukrelė – su savo globėja N.Venckiene ar Laimute Stankūnaite.

Šaltinių duomenimis, generalinis prokuroras Darius Valys vieno Generalinės prokuratūros OPKT departamento prokuroro buvo raginamas eiti į Seimą ir prašyti, kad N.Venckienei būtų nuimtas teisėjos imunitetas, ir kad ji, remiantis „slaptojo informatoriaus“ parodymais, prieš visus teismus būtų mėnesiui suimta.

Tačiau generalinis prokuroras Darius Valys pirmiausia nusprendė patikrinti „slaptojo informatoriaus“ parodymų patikimumą.

Kaip žinia, „slaptasis informatorius“ televizijos laidai „Abipus sienos“ apie bręstančias žudynes ir policijos vaidmenį jose papasakojo vienaip, o ikiteisminio tyrimo teisėjui jau kitaip – duodant parodymus, dingo kai kurios pavardės.

Į „slaptojo informatoriaus“ interviu TV laidai „Abipus sienos“ dėmesį atkreipė ir kai kurie bankininkai.

„Norėčiau pamatyti, kaip Kedys nešiojosi su savimi liemenėje 4 milijonus dolerių, nes 4 milijonai dolerių yra kaip bulvių maišas – sveria 36 kilogramus – mat 1 milijonas dolerių sveria 9 kilogramus“, – „Karštam komentarui“ sakė vienas bankininkas.

Kaip žinia, „slaptasis liudytojas“ viešai pasakė, kad D.Kedys turėjo 4 milijonus dolerių, ir kad turėjo pasisiuvęs specialią liemenę jiems nešiotis.

„Tai aš labai norėčiau pamatyti, kaip Kedys 36 kilogramus ant savęs nešiojosi“, – „Karštam komentarui“ sakė vienas bankininkas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!