- Reklama -
Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai vykdytos nusikalstamos veikos, kuria šiuo metu įtariamas vienas Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras. KK nuotr.
Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai vykdytos nusikalstamos veikos, kuria šiuo metu įtariamas vienas Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras. KK nuotr.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai vykdytos nusikalstamos veikos, kuria šiuo metu įtariamas vienas Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras.

Pagrindu pradėti ikiteisminį tyrimą tapo gauta informacija apie tai, kad prokuroras galimai baugina vieną asmenį naudodamas psichinę prievartą. Turimais duomenimis, tiriamos aplinkybės susijusios su asmeniniais tarpusavio santykiais. Atlikti šį ikiteisminį tyrimą pavesta Panevėžio apygardos prokuratūrai.

Siekiant išsamiai išsiaiškinti ir nustatyti visas faktines su galimai vykdyta nusikalstama veika susijusias aplinkybes, šiandien įtariamojo darbo vietoje ir namuose buvo atliktos kratos, vyksta kiti būtini proceso veiksmai.

Įtarimai pareikšti pagal Baudžiamojo kodekso 145 str. 2 d. dėl sistemingo žmogaus bauginimo naudojant psichinę prievartą. Taip pat skirta kardomoji priemonė: rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir draudimas bendrauti su pareiškėju, prie jo artintis.

Šiuo metu prokuroras nėra nušalintas nuo pareigų, nes turimi duomenys leidžia manyti, kad galimai vykdyta nusikalstama veika nėra susijusi su jo kaip prokuroro darbu.

Siekiant nepakenti šio tyrimo sėkmei ir užtikrinti teisėtus proceso dalyvių bei su jais susijusių nepilnamečių interesus, detalesnė informacija, taip pat ir įtariamąjį identifikuojantys asmens duomenys, šiame ikiteisminio tyrimo etape negali būti atskleisti ir viešinami, tačiau atsižvelgiant į pagrįstą visuomenės teisę žinoti apie viešų asmenų galimai padarytas nusikalstamas veikas, apie šio ikiteisminio tyrimo rezultatus bei svarbiausius priimtus procesinius sprendimus bus pranešta kai tik tai bus leistina.

GP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!