- Reklama -

Dėl Seimo partijos Tvarka ir teisingumas frakcijos narių piketo prie GP ONKTD vyr.prokuroro I.Mikelionio namų - ikiteisminis tyrimas. KK nuotr.

Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 231 str. „Trukdymas teisėjo, prokuroro, ikiteisminio tyrimo pareigūno, advokato ar antstolio veiklai“ 1 dalį, kurį atlikti pavedė Vilniaus apylinkės prokuratūrai.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas siekiant įvertinti ar 2016 m. kovo 2 d. prie Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro Irmanto Mikelionio namų surengtu piketu nebuvo trukdoma prokuroro veiklai.

Taip pat šiandien generalinis prokuroras Evaldas Pašilis kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininką Leonardą Talmontą, prašydamas pagal kompetenciją išnagrinėti prašyme pateiktą informaciją apie Lietuvos Respublikos Seimo narių Petro Gražulio, Kęsto Komskio ir Valdo Vasiliausko veiklą rengiant, organizuojant ir vykdant minėtą piketą prie vyriausiojo prokuroro I. Mikelionio namų bei įvertinti, ar minėtų Seimo narių veikla neprieštarauja Lietuvos Respublikos įstatymams.

Piketas prie prokuroro namų, kuriuose gyvena jo nepilnamečiai vaikai ir žmona, buvo surengtas po to, kai 2016 m. kovo 1 d. Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras I. Mikelionis spaudos konferencijos metu pateikė žurnalistams glaustą informaciją apie jo vadovaujamo departamento prokuroro kontroliuojamą rezonansinį ikiteisminį tyrimą, kuriame siekiama ištirti įtariamas sunkias korupcines veikas, jo eigą bei šiuo metu turimus duomenis. Bendraudamas su žiniasklaida prokuroras pateikė atsakymus į visuomenei aktualius klausimus, įskaitant ir prokuratūros svarstomą ketinimą kreiptis į Europos Parlamentą prašant panaikinti partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovo europarlamentaro Rolando Pakso neliečiamybę.

Pagal Lietuvos Respublikos Konstitucijos (toliau – Konstitucija) 118 straipsnio 1 dalį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja, valstybinį kaltinimą baudžiamosiose bylose palaiko prokuroras. Vienas iš esminių prokuroro konstitucinio statuso aspektų yra prokuroro nepriklausomumas. Konstitucijos 118 straipsnio 3 dalyje yra įtvirtinta, kad prokuroras, vykdydamas savo funkcijas, yra nepriklausomas ir klauso tik įstatymo.

GP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!