- Reklama -

Konstantinas Michailovas kaltina Lietuvą pažeidus visą eilę tarptautinių teisės aktų ir vykdant kankinimus jo atžvilgiu. KK nuotr.

Medininkų byloje iki gyvos galvos nuteistas Konstantinas Michailovas kreipėsi į Apeliacinį Teismą, prašydamas nedelsiant nutraukti baudžiamąją bylą, o jį patį išleisti į laisvę.

„Prašau Jūsų skubiai atkreipti dėmesį ir įvertinti tą aplinkybę, kad Lietuvos BK 100 straipsnis, kurio pataisos buvo priimtos ir įsiteisėjo 2011 m. balandžio mėnesį, prieštarauja ištisai eilei Lietuvos Respublikos pasirašytų ir ratifikuotų tarptautinių teisės aktų, o būtent:

1966 m. JTO Generalinės Asamblėjos priimto Tarptautinio pakto dėl pilietinių ir politinių teisių 15 str. 1 punktui;

1950 m. Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos Konvencijos 7 str. 1 punktui;

1948 m. JTO Generalinės Asamblėjos priimtos Visuotinos Žmogaus teisių deklaracijos 11 str. 1 ir 2 punktams.

Remiantis tuo, kad mano aukščiau nurodyti ir išvardinti aktai yra aukštesnės galios, turintys pirmaeilio, tiesioginio taikymo Lietuvos baudžiamajame procese reikšmę, 2011 m. gegužės 11 d. apkaltinamasis nuosprendis mano atžvilgiu ir netgi apeliacinio proceso metu man naujai pareikštas kaltinimas pagal Lietuvos BK 100 str.,yra absoliučiai nepagrįsti, neįgalūs ir neteisėti, bei reikalauja neatidėliotinai nutraukti suėmimą ir bylą“, – savo prašyme Lietuvos Apeliaciniam Teismui rašo Konstantinas Michailovas.

Jo teigimu, šioje situacijoje tolimesnis jo laikymas suimtu yra ne kas kita, kaip kančią sukeliantis kankinimas.

Kankinimu Konstantinas Michailovas laiko ir tai, kad dėl pablogėjusios sveikatos jis jau nuo 2012 metų rugpjūčio mėnesio yra registruojamas pas Santariškių ligoninės medikus, tačiau, atėjus jo eilei patekti pas gydytoją, iki šiol jis taip nė karto ir nebuvo nuvežtas: 2012 10 24 d., 9 val., – apžiūra neįvyko, į Santariškių ligoninę pristatytas kardiologui nebuvo; 2013 01 11 d., 9 val., – apžiūra neįvyko, į Santariškių ligoninę pristatytas kardiologui nebuvo; 2013 04 14 d., 9 val., – apžiūra neįvyko, į Santariškių ligoninę pristatytas kardiologui nebuvo. Dabar K.Michailovui pranešta, kad jo sveikatos apžiūra geriausiu atveju galės įvykti tik š.m. birželio viduryje.

Tuo tarpu šiandien įvykusiame Apeliacinio teismo posėdyje LR Generalinės prokuratūros prokuroras Mindaugas Dūda, pasisakydamas dėl to, jog greitai bus metai, kaip nesuteikiama K.Michailovui medicininė pagalba, atkreipė dėmesį į tai, kad „teismui nėra pateikta medicininė pažyma apie Konstantino Michailovo sveikatos būklę ir ligas“.

Taigi, iš esmės turime paradoksalią situaciją: jeigu esi įkalintas Lukiškių kalėjime ir turi sveikatos problemų, tai, prieš patenkant pas gydytoją, turi pateikti gydytojo pažymą, kad sergi.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!