- Reklama -

Kandidatas į generalinius prokurorus E.Pašilis Seimo Mišrios frakcijos posėdyje teigė, kad jau turi nusimatęs trijų pavaduotojų komandą, su kuria, jei Seimas patvirtins jo kandidatūrą, darys reformas prokuratūroje. KK nuotr.

Darius Valys, prieš penkerius metus kandidatuodamas į generalinius prokurorus, kalbėjo, kad jis ateina atstatyti prokuratūros reputacijos. Tačiau buvusio generalinio prokuroro D.Valio kalbos tik ir liko kalbomis: per penkerius metus jis nesugebėjo net suformuoti savo pavaduotojų komandos, su kuriais galėtų siekti užsibrėžtų tikslų ir reformų prokuratūros sistemoje.

Ar kandidatas į generalinius prokurorus Evaldas Pašilis irgi seks savo pirmtako pėdomis – svarbiausia, kad Seimas patvirtintų, o paskui jau bus, kaip bus, ar turės komandą, su kuria galės arti prokuratūros dirvonus? Jeigu reformas darys su savo komanda, ar turi ją numatęs ir kas bus jo komandos nariai – generalinio prokuroro pavaduotojai?

Apie tai Seimo narys Audrius Nakas paklausė kandidato į generalinius prokurorus E.Pašilio Seimo Mišrios frakcijos posėdyje, kur kandidatas atvyko prisistatyti ir atsakyti į Seimo narių klausimus.

„Taip, turiu numatęs savo komandą“, – frakcijos posėdyje į Seimo nario klausimą atsakė E.Pašilis.

„Kandidatas sakė, kad turi numatęs komandą, su kuria dirbs ir darys reformas. Sakė, kad turės tris pavaduotojus, tačiau jų pavardžių sakė negalįs atskleisti, kadangi dar nėra patvirtintas generaliniu prokuroru. Tačiau taip, sakė, savo komandą jau turi numatęs“, – „Karštam komentarui“ sakė Seimo narys Audrius Nakas.

Seimo narį taip pat domino, ką mano kandidatas į generalinius prokurorus apie visuomeninio arba ypatingojo prokuroro instituciją.

„Estijoje yra teisingumo kanclerio institucija. Tai yra prokuratūros kontrolės institucija, taip pat pagalba prokuratūrai. Teisingumo kancleris gali prokuratūroje susipažinti su bet kokia byla, jam nėra jokios žymos „slapta“, gali pradėti ikiteisminį tyrimą. Į teisingumo kanclerį gali kreiptis bet kuris žmogus. Tai yra to, ko dabar Lietuvoje reikia.

Ir aš klausiau, ką mano E.Pašilis apie tokios institucijos – nesvarbu, kaip pavadinsi, ar teisingumo kanclerio, kaip Estijoje, ar visuomeninio prokuroro, ar ypatingo prokuroro, atsiradimą Lietuvoje.

E.Pašilis atsakė, jog į tai žiūri teigiamai ir tai galėtų būti svarstoma“, – redakcijai sakė Seimo narys Audrius Nakas.

Seimas dėl E.Pašilio tvirtinimo generaliniu prokuroru balsuos gruodžio 22 d.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!