- Reklama -
Konstantinas Michailovas advokatai Ingrida Botyrienė Arūnas Marcinkevičius (KK nuotr.)

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas patenkino Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro prašymą Medininkų bylos įtariamiesiems Aleksandrui Ryžovui ( g. 1968 m.), Andrejui Laktionovui (g. 1966 m.) bei Česlavui Mlinykui (g. 1960 m.) skirti kardomąją priemonę – suėmimą.

Teismas nutartyje konstatavo, jog yra pagrįstas pagrindas manyti, kad šie įtariamieji bėgs (slėpsis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo, kadangi jie įtariami labai sunkaus nusikaltimo padarymu, už kurį Baudžiamasis kodeksas numato labai griežtą laisvės atėmimo bausmę, taip pat laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę, todėl suvokdami griežtos laisvės atėmimo bausmės paskyrimo realumą, įtariamieji gali siekti išvengti baudžiamosios atsakomybės neteisėtais būdais. Be to, iš pateiktos ikiteisminio tyrimo medžiagos matyti, kad jie turi ryšių užsienyje, o Lietuvos Respublikoje įtariamieji gyvenamosios ir darbo vietos neturi, taigi, Lietuvoje nėra saistomi jokių stiprių socialinių ryšių.

Nutartyje teismas taip pat įpareigojo prokurorą sulaikius įtariamuosius ne vėliau kaip per 48 valandas nuo jų sulaikymo momento, pristatyti juos ikiteisminio tyrimo teisėjui apklausai dėl suėmimo pagrįstumo.

Ši nutartis per 20 dienų nuo jos priėmimo gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui.

Primintina, kad A.Ryžovui, A.Laktionovui ir Č.Mlinykui yra pareikšti įtarimai dėl tarptautinės teisės draudžiamo elgesio su žmonėmis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!