- Reklama -

Paaiškėjo, kad Medininkų bylos tyrimą jau nuo pat pradžių lydėjo šimtatūkstantinės premijos. Nuotraukoje - vienintelis nuteistas šioje byloje K.Michailovas su advokatu A.Marcinkevičiumi. KK nuotr.

Šiandien „Karštas komentaras“ kreipėsi į A.Butkevičiaus vadovaujamą Vyriausybę, prašydamas suteikti informaciją apie šimtatūkstantines premijas, išmokėtas G.Vagnoriaus Vyriausybės, tiriant Medininkų bylą 1991-1992 metais. Vyriausybės prašoma atsakyti, kam ir kokios sumos buvo išmokėtos, tiriant Medininkų bylą.

Šį faktą savo atsakyme „Karšto komentaro“ redakcijai priminė Valstybės saugumo departamentas.

„Ar Z.Vaišvilos vadovavimo VSD laikotarpiu, po 1991 m. liepos 31 d. žudynių Medininkuose, to meto VSD atliko kokį nors Medininkų žudynių tyrimą?“ – paklausė „Karštas komentaras“ Valstybės saugumo departamento.

„Z.Vaišvila buvo paskirtas VSD direktoriumi Vyriausybės potvarkiu 1991.09.27 dieną. Tuo metu jis ėjo ir LR Ministro pirmininko pavaduotojo pareigas.

Kalbėdamas 1991.10.15 dienos Aukščiausios Tarybos posėdžio metu (beje, tuomet dar tik buvo pradėtas svarstyti Operatyvinės veiklos įstatymas) vicepremjeras be kita ko sakė:

(toliau citata iš AT posėdžio) “… siūlome dar vieną tokią naujieną kaip tikslinės labdaros fondą, kurį galbūt reikėtų apibrėžti, tačiau žinome jau ne vieną pavyzdį, kai Vyriausybė buvo apdovanojusi, tiesa, iš savo rezervo, gintaro bylos darbuotojus, kurie pasižymėjo tiriant gintaro bylą. Yra, tarkim, tokių bylų, kur reikia. Žinome ir Vyriausybės sprendimą dėl Medininkų. Skirta iki pusės milijono tam, kuris suteiks žinių, kurios gali atrasti tą takelį.”

Iš viceministro kalbos aišku, kad tyrimas buvo vykdomas, tačiau, kuri iš besikuriančių institucijų buvo pagrindinė ir koks buvo VSD indėlis – geriausiai galėtų pasakyti pats Z.Vaišvila“, – į „Karšto komentaro“ klausimą atsakė VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!