- Reklama -
Pasak prokuroro, pas "MG Baltic" viceprezidentą R. Kurlianskį rasti VSD dokumentai su žymomis "slapta". KK nuotr.
Pasak prokuroro, pas “MG Baltic” viceprezidentą R. Kurlianskį rasti VSD dokumentai su žymomis “slapta”. KK nuotr.

Aiškėja nauji faktai vadinamoje liberalų korupcijos byloje: pas „MG Baltic“ viceprezidentą R.Kurlianskį rasti Valstybės saugumo departamento raštai su žymomis „slaptai“, todėl įtarimų ratas R.Kurlianskiui plečiasi.
„Mes kalbame apie neteisėtai laikomus Valstybės saugumo departamento raštus su žymomis „slaptai“. Duomenimis, kurie yra byloje, Kurlianskis neturėjo teisės dirbti su valstybės paslaptimis, tai suponuoja pagrįstą prezumpciją, kad valstybės paslaptys, galbūt dokumentai, turintys galbūt valstybės paslapties požymių, galimai pas pilietį Kurlianskį atsidūrė ir galimai buvo laikomi neteisėtai. Vien neteisėtas laikymo faktas dokumentų arba dalykų, kuriuose yra valstybės paslaptis, pagal Lietuvos Respublikos įstatymą yra baudžiamas“, – žurnalistams sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Justas Laucius.

Tonas dėl E.Masiulio ir Liberalų sąjūdžio švelnėja 

Kaip galima suprasti iš prokuroro komentaro žiniasklaidai, prokuratūra jau švelnina toną dėl pas Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį rastų galimai pažymėtų 106 tūkstančių eurų.
Pirminiame pranešime žiniasklaidai buvo teigiama, kad „šiuo metu ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad galimai “MG Baltic” koncerno atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin stambaus masto kyšį (apie 100 000 eurų) Seimo nariui Eligijui Masiuliui“.
Tuo tarpu dabar prokuroras Justas Laucius jau kalba tik apie „pilietį Masiulį“.
„Kurlianskiui pateiktas įtarimas už tam tikrų veiksmų atlikimą: jau buvusiam Seimo nariui, piliečiui Eligijui Masiuliui buvo perduoti 106 tūkstančiai eurų. Šie Kurlianskio veiksmai teisiškai kvalifikuoti kaip papirkimas ir prekyba poveikiu“, – žurnalistams sakė prokuroras J.Laucius.
Tiesa, jis neįvardijo, ar pinigai buvo perduoti tiesiogiai, ar per tarpininką. „Buvo perduoti taip, kaip buvo perduoti, ir šiaip galbūt nėra taip, kad jie nebuvo perduoti“, – bandantiems sužinoti daugiau detalių žurnalistams su šypsena atsakė prokuroras.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!