- Reklama -

Teisėsaugos pareigūnų pirmadienį su mama rastas trijų mėnesių kūdikis apgyvendintas pas budinčią globotoją.

„Dėl su kūdikiu dingusios mamos buvome gavę pranešimą sekmadienio naktį. Juos suradus, kūdikis buvo laikinai apgyvendintas pas močiutę, o kitą dieną vaiko teisių gynėjai turėjo vykti į šeimą ir įvertinti kokios pagalbos jai gali reikėti. Iš naujo buvo paskelbus mamos ir kūdikio paiešką, teisėsaugai pavyko juos dar kartą rasti, o kūdikis šį kartą buvo apgyvendintas pas budinčius globotojus, kur juo šiuo metu rūpinamasi.

Mama šiuo metu rūpinasi medikai. Šiuo metu vertiname šeimos situaciją bei kokios pagalbos jiems gali reikėti. Iki šio savaitgalio šeimai pagalba Lietuvoje nebuvo teikiama, ji gyveno užsienyje,“ – rašoma Eltai perduotame Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Vilniaus miesto skyriaus vedėjo Gedo Batulevičiaus komentare.

ELTA primena, kad Vilniaus rajone, maždaug už 11 kilometrų nuo Pilaitės, Girulių miške, pasieniečių sraigtasparnis pirmadienį iš oro aptiko dingusią moterį su kūdikiu.
Mama ir kūdikis buvo perduoti medikų apžiūrai.

Vilniuje iš namų Pilaitės rajone išėjusios ir dingusios jaunos moters su trijų mėnesių kūdikiu nuo ankstyvo pirmadienio ryto ieškojo pasieniečių sraigtasparnis, o policija pasitelkė tarnybinius šunimis ir termovizorius, į paieškas buvo pasitelkti ir ugniagesiai gelbėtojai.

Ingrida Steniulienė
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!