- Reklama -

Prezidentė priėmė naujojo generalinio prokuroro pavaduotojo Ž. Radišausko priesaiką. Nuotr. iš www.lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija, Prokuratūros įstatymu ir atsižvelgdama į generalinio prokuroro teikimą, pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė Žydrūną Radišauską generalinio prokuroro pavaduotoju.

Prezidentė taip pat priėmė naujojo generalinio prokuroro pavaduotojo Ž. Radišausko priesaiką. Ž. Radišauskas prisiekė būti ištikimas Lietuvos valstybei, vykdyti jos Konstituciją ir įstatymus, garbingai atlikti savo pareigas, ginti žmogaus teises, laisves ir teisėtus interesus, visada būti nešališkas, sąžiningas bei saugoti gerą prokuroro vardą.

Pasak Prezidentės, priesaika valstybei – tai ne tik didelė garbė, bet ir atsakomybė kiekvienam Lietuvos žmogui. Būtent žmonių pasitikėjimas turi būti aukščiausias prokuroro darbo įvertinimas.

Prezidentės teigimu, generalinio prokuroro pavaduotojo pareigos yra labai atsakingos. Jos reikalauja drąsos susidūrus su iššūkiais, atkaklumo įgyvendinant reikalingus pokyčius prokuratūros sistemoje bei ryžto kuriant tokią prokuratūrą, kuri būtų Lietuvos žmonių atrama ir jų teisių gynėja.

Prezidentė palinkėjo naujajam generalinio prokuroro pavaduotojui būti pavyzdžiu, kaip tinkamai ginti teisingumo interesus, ir tvirtybės bei atkaklumo dirbant šį atsakingą valstybei darbą.

Beveik 18 metų darbo patirtį prokuratūros sistemoje turintis Ž. Radišauskas prieš tapdamas generalinio prokuroro pavaduotoju ėjo Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigas, iki tol dirbo Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo skyriaus prokuroru.

“Ž. Radišauskas yra prisidėjęs prie Generalinės prokuratūros ir teritorinių prokuratūrų pertvarkai svarbių teisės aktų rengimo, prokurorų atrankos tobulinimo, pats yra buvęs Prokurorų atrankos komisijos pirmininku, prisidėjęs rengiant prokurorų kvalifikacijos kėlimo organizavimo tobulinimą”, – teigiama Prezidentės spaudos tarnybos išplatintame pranešime spaudai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!