- Reklama -
KK nuotr.
KK nuotr.

Atsižvelgiant į viešoje erdvėje skelbiamų pranešimų dėl galimai patirto seksualinio priekabiavimo mastą ir šiuose pranešimuose nurodomas aplinkybes, generalinis prokuroras E. Pašilis Vilniaus apygardos prokuratūrai pavedė atlikti išsamų ir detalų teisinį šių aplinkybių patikrinimą.

Generalinė prokuratūra atkreipia dėmesį, kad seksualinis priekabiavimas yra baudžiamasis nusižengimas, už kurį atsakomybė numatyta Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 152 straipsnyje.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas siekdamas seksualinio bendravimo ar pasitenkinimo vulgariais ar panašiais veiksmais, pasiūlymais ar užuominomis priekabiavo prie pagal tarnybą ar kitaip priklausomo asmens, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Pagal šio straipsnio nuostatas, asmeniui, padariusiam nusikalstamą veiką, negali būti priimtas apkaltinamasis nuosprendis, jeigu nuo baudžiamojo nusižengimo padarymo yra praėję treji metai, tačiau senaties terminas skaičiuojamas tik nuo paskutinės išaiškintos nusikalstamos veikos. Tai reiškia, kad jeigu įrodoma, kad nesuėjus senačiai asmuo yra įvykdęs ir kitas nusikalstamas veikas, jam gali tekti atsakyti ir už tas, kurias jis įvykdė anksčiau nei prieš 3 metus.

GP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!