Prokuroras patvirtino mergaitę pagrobusio kauniečio tapatybę: G. Filipavičius kol kas parodymų nedavė

0
130

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Rimas Bradūnas patvirtino mergaitę pagrobusio įtariamojo tapatybę – tai 42 metų amžiaus laikinosios sostinės gyventojas Gediminas Filipavičius. Pasak prokuroro, kol kas įtariamasis nėra davęs parodymų teisėsaugai, jam inkriminuojamos 3 nusikalstamos veikos.

„Manome, kad nustatytas asmuo, kuris galimai įvykdė nusikalstamą veiką – mes tą asmenį galime įvardinti. Tai yra Kauno miesto gyventojas Gediminas Filipavičius“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje nurodė R. Bradūnas.

Apie tai, kad prokuratūros pradėtame ikiteisminiame tyrime figūruoja būtent G. Filipavičiaus pavardė, žiniasklaidoje rašyta jau anksčiau.

„Asmeniui yra įteikti pranešimai apie įtarimus. Asmuo apklaustas kaip įtariamasis. Šiuo metu jam yra inkriminuojamos 3 nusikalstamos veikos”, – sakė jis.

Prokuroras nurodė, kad G. Filipavičius įtariamas dėl mažametės pagrobimo, tačiau kitų dviejų inkriminuojamų veikų atskleisti negalėjo. R. Bradūnas teigė, kad pagal dabartinius įtarimus, G. Filipavičiui gali grėsti 8 metų laisvės atėmimo bausmė. Visgi, jis neabejoja, kad ikiteisminio tyrimo metu bus nustatyta ir daugiau galimų nusikalstamų veikų.

R. Bradūnas taip pat informavo, kad įtariamasis kol kas nedavė parodymų.

„Jis naudojasi įtariamojo teise neduoti parodymų“, – kalbėjo prokuroras.

Pranešus apie garažuose rastą mergaitę, viešojoje erdvėje ir žiniasklaidoje pasirodė informacijos apie kitus kartu su įtariamuoju rastus daiktus. Visgi, prokuroras patvirtino, duomenys, kokie dar daiktai buvo rasti garaže, kuriame buvo laikoma mergaitė, ikiteisminio tyrimo metu greičiausiai nebus atskleisti.

„Tai tiesiogiai susiję su tyrimo nusikalstama veika. (…) Jeigu matysime, kad ikiteisminio tyrimo sėkmei tai nekenkia ir tai nepažeidžia arba negali pažeisti nukentėjusių asmenų interesų – matyt, tas klausimas bus sprendžiamas“, – aiškino jis.

Vyriausiasis prokuroras R. Bradūnas patikino, kad mergaitės pagrobimo metu įtariamasis su savimi neturėjo ginklų. Anot jo, po ankstesnio ikiteisminio tyrimo turėti ginklai iš jo buvo konfiskuoti.

„Leidimas ginklams buvo išduotas. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo, ikiteisminis tyrimas nutrauktas, ir būtent tame buvo priimtas sprendimas iš įtariamojo asmens paimti ginklus. Todėl nusikalstamos veikos padarymo metu, šios veikos padarymo metu jis šiais ginklais nedisponavo, buvo ribota jų disponacija“, – kalbėjo R. Bradūnas.

Pasak jo, iš įtariamojo dar prieš pagrobimą buvo atimtas šaunamasis, dujinis ir pneumatinis ginklai.

Mergaitė buvo apklausta

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras pranešė, kad atliekamame ikiteisminiame tyrime nustatyti trys nukentėjusieji asmenys – pagrobta mergaitė ir jos šeimos nariai.
„Imtasi priemonių, galimam civiliniam ieškiniui užtikrinti“, – kalbėjo prokuroras.

Pasak prokuroro, teisėsauga apklausė nukentėjusią mergaitę.

„Taip, yra atlikta jos apklausa“, – patvirtino jis.

ELTA primena, kad sausio mėnesį policijai pavyko rasti Kaune dingusią mergaitę, kuriuos paieškoms buvo sutelktos gausios savanorių ir pareigūnų pajėgos. Mergaitę įtariamas 42 metų pagrobėjas laikė garaže, ten įvyko ir pagrobėjo sulaikymas.

Vyrą sulaikė „Aro“ pareigūnai. Iš pradžių policija buvo informuota, kad įtariamasis gali būti ginkluotas, tačiau sulaikymo metu vyras ginklo neturėjo.

9-metė buvo nuvežta į Kauno klinikas apžiūrai, o vėliau perduota tėvams. Policijos duomenimis, mergaitė galėjo patirti sužalojimų.

Policijos duomenimis, sulaikytas vyras anksčiau neteistas, tačiau yra ne kartą baustas administracine tvarka. Neatmetama, jog įtariamas pagrobėjas galėjo padaryti daugiau nusikaltimų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo.

Augustė Lyberytė
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!