- Reklama -
STT. KK nuotr.
STT. KK nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba ir kyšininkavimo, vykdant viešuosius pirkimus Panevėžio rajono savivaldybėje.

Įtariama, kad Panevėžio rajono savivaldybės administracijos kai kurie valstybės tarnautojai galėjo sudaryti palankias sąlygas vienam pirkimų dalyviui, kuris dėl neskaidrių viešųjų pirkimų proceso laimėdavo konkursus ir gaudavo finansinę naudą. Už tai Panevėžio rajono savivaldybės administracijos darbuotojams galimai buvo atsilyginta kyšiais.

Atlikdami procesinius veiksmus, STT Panevėžio valdybos pareigūnai iš Panevėžio rajono savivaldybės administracijos paėmė tyrimui reikšmingų dokumentų. Buvo atliktos kratos kai kurių asmenų darbo vietose bei namuose.

Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

2016-ais metais STT Panevėžio valdyba pradėjo 11 ikiteisminių tyrimų. Per praėjusius metus teismai išnagrinėjo 14 panevėžiečių tirtų bylų ir nuteisė 16 asmenų, kaltintų kyšininkavimu, piktnaudžiavimu tarnyba, prekyba poveikiu ir kitais korupcinio pobūdžio nusikaltimais.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!