- Reklama -
 KK nuotr.
KK nuotr.

 

 

Šiandien, vadovaujantis Lietuvos Respublikos Seimo statuto 209 straipsnio 1 dalimi, Specialiųjų tyrimų tarnybos direktorius Seimo plenariniame posėdyje atsakys į šiuos grupės Seimo narių pateiktus klausimus, susijusius su trijų advokatų Giedriaus Danėliaus, Valdo Rakausko ir Dainiaus Barono sulaikymu:

Šiandien, vadovaujantis Lietuvos Respublikos Seimo statuto 209 straipsnio 1 dalimi, Specialiųjų tyrimų tarnybos direktorius Seimo plenariniame posėdyje atsakys į šiuos grupės Seimo narių pateiktus klausimus, susijusius su trijų advokatų Giedriaus Danėliaus, Valdo Rakausko ir Dainiaus Barono sulaikymu:

 1.Po 3 advokatų sulaikymo, iš karto buvo surengta spaudos konferencija, paviešinant advokatų pavardes ir inkriminuojamus jų nusikaltimus. Ar tokiu būdu STT siekia kažkokių politinių ar viešųjų ryšių tikslų? Ar nebuvo pažeisti LR įstatymai atskleidžiant ikiteisminio tyrimo informaciją ir asmens duomenys?

2.Duodamas interviu G.Danėlius teigė, kad vasario 19 d. tyrėjai Vilijai Kerbelienei buvo pateikęs informaciją apie galimus neteisėtus STT darbuotojų Renato Martišiaus ir Roberto Žilinsko veiksmus. Prašau nurodyti, ar esate gavęs tokią informaciją iš Vilijos Kerbedienės. Jei taip, tai kada ir kokius veiksmus atlikote?

3.Ar Renatas Martišius ir Robertas Žilinskas šiuo metu yra nušalinti nuo pareigų, ar yra inicijuotas tarnybinis patikrinimas. Jei taip, nuo kada?

4.Kada ir kaip gavote informaciją su susirašinėjimo tekstu, kuriame atsispindėjo pokalbiai tarp STT pareigūno Renato Martišiaus ir Roberto Žilinsko bei Latvijos piliečio Aleksandr Cessas? Kokius veiksmus atlikote po informacijos gavimo?

5. Ar jūs, būdamas STT direktorius, tinkama tvarka registravote Jums persiustą/perduotą informaciją, kurioje buvo Renato Martišiaus telefono, Viber programėlės susirašinėjimo turinys? Jei taip, tuomet kokia data tai buvo padaryta.

6.Kokių veiksmų ėmėtės apsaugoti apie galimą korupciją pranešusį advokatą(-us)nuo susidorojimo?

7.Ar turite informacijos, kad Aleksand Cessas buvo kadrinis KGB darbuotojas?

8.Kaip reagavote ir kokius veiksmus atlikote sužinojęs, kad STT tyrėjas Renatas Martišius duoda ataskaita apie Antano Petrošiaus sulaikymą ir kitą informaciją Latvijos piliečiui?

9.Ar yra kokia oficiali informacija ar protokolas apie Renato Martišiaus ir Roberto Žilinsko susitikimą su Latvijos piliečiu ir įmonių SIA „Baltijas Terapeitiskais Serviss“ ir SIA „Octtapharma“ savininku Aleksand Cessas?

10. 2019 m. gruodžio 23 d. gavote G. Danėliaus pareiškimą dėl VŠį „Nacionalinis kraujo centras“ vykdyto viešojo konkurso dėl šviežiai šaldytos plazmos pardavimo. Prašau nurodyti, ar buvo atliktas šios bylos patikrinimas ir išsiaiškintos pareiškime minimos aplinkybės? Kokie veiksmai ir kada buvo atlikti?

11. Turėdami informacijos, kad STT pareigūnas Renatas Martišius, bendrauja su buvusiu Rusijos KGB pareigūnu, kodėl nenušalinote jo nuo tyrimo ir nepranešėte VSD ir Antrajam operatyvinių tarnybų departamentui?

12.Ar buvo apklausta teisėja Miglė Suchankienė? Ar Miglė Suchankienė yra pranešusi apie jai daromą/darytą spaudimą priimant sprendimus?

13.Ar Jums žinoma, kad Antano Petrošiaus suėmimą skyrusi teisėja patyrė spaudimą iš STT pareigūnų, priimant sprendimus?

14. Ar po žiniasklaidos pranešimų ir advokatų sulaikymo buvo atliktas sisteminis tarnybinis tyrimas STT pareigūnų veiklos, kurie kontroliuoja ikiteisminius tyrimus STT Vilniaus valdyboje, siekiant objektyviai įvertinti susidariusią situaciją?

15.Ar Jums yra žinoma, kas STT darbuotojas Robertas Žilinskas yra įnikęs į azartinius lošimus?

16.Ar Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė kokiais nors giminystės ryšiais yra susijusi su generalinio prokuroro pavaduotoju Žydrūnu Radišausku?

17. Ar siekiant skaidrumo šioje byloje planuojate paviešinti gautą aukščiau minimą susirašinėjimą, kurį esate gavęs?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!