- Reklama -

2023 m. sausio 27 d. Kauno apylinkės teismas išnagrinėjo daugiau nei 5 metus trukusią baudžiamąją bylą, kurioje du Lietuvos piliečiai buvo teisiami dėl piratinės svetainės filmai.in administravimo 2010-2017 m. Filmai.in svetainėje be autorių teisių subjektų leidimo buvo skelbiami ir atgaminami filmai, kuriuos registruoti vartotojai už atlygį galėjo žiūrėti tiesiogiai, arba juos atsisiųsti į savo kompiuterius.

Kauno apylinkės teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį vieno asmens atžvilgiu, o kitą išteisino. Nuteistajam asmeniui buvo paskirta 15 000 EUR dydžio bauda, iš jo priteisti 38 000 EUR Lietuvos autorių teisių kolektyvinio administravimo asociacijos „LATGA“ naudai ir virš 11 000 EUR All Media Lithuania, UAB (TV3 televizija) naudai pagal pateiktus civilinius ieškinius. Taip pat iš nuteistojo buvo konfiskuotas turtas už beveik 200 000 EUR.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija ne kartą buvo priėmusi sprendimus blokuoti šią interneto svetainę bei sukurtas jos kopijas. LRTK taip pat kreipėsi į finansines institucijas, kad būtų nutraukti mokėjimai 14 asmenų, kurie vykdė neteisėtą veiklą minėtoje interneto svetainėje.

LRTK yra išsiuntusi daugiau nei 20 prašymų tarptautinėms finansinėms platformoms (įskaitant PayPal, Stripe, Selly) dėl autorių teises pažeidžiančios veiklos nutraukimo.

LRTK taip pat nuolat stebi socialinius tinklus ir informuoja tų tinklų administratorius dėl paskyrų ir virtualių grupių, susijusių su autorių teisių pažeidimais, pašalinimo.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!