- Reklama -

 

Arvydas Daunys

Seniai ateina informacija, kad pasaulio pinigų centrai su jų savininkais, siekdami išsaugoti savo turtus, griūvančios pasaulinės finansinės sistemos fone, siekia išsaugoti savo kapitalus ir kontrolės mechanizmus, kuriuos prarastų šiai sistemai žlugus.

Virtualių pasaulio finansinių fondų kapitalai, besisukantys makrofinansinėje tų fondų erdvėje, seniai viršijo realios pasaulio ekonomikos apimtis.. Jeigu jie staiga ištrūktų į mažmeninę rinką – pasaulio ekonomikos krachas būtų garantuotas.

Apie tai kalba žymiausi pasaulio ekonomistai. Tai nėra sąmokslo teorija – tai dolerio ekspansijos realybė.

Vienintelis būdas tą krachą atidėti, o gal ir jo išvengti, nurašius visas virtualias lėšas (kol kas virtualias) – tai perimti viso pasaulio finansų kontrolę, perleidžiant ją centriniams bankams, pavaldiems centriniam kontrolės organui.

Kaip tą padaryti?

Panaikinant grynuosius pinigus ir pervedant žmoniją į skaitmeninių pinigų pasaulį. Panašiai kaip Švedijoje, kur grynųjų praktiškai nėra.

Kai kas galvoja, jog tai dar toli ir mūsų nepalies. Tačiau Tarptautinio valiutų fondo funkcionieriai jau apie tai kalba atviru tekstu.

Maža to – jie kalba apie tai, kad prie skaitmeninių pinigų galima-reikia pririšti ir savotišką kontrolės modelį, kuris stebėtų kam leidžiami skaitmeniniai išmokų pinigai, o reikiamu atveju net kontroliuotų, t.y. leistų-neleistų pirkti tai, kam pinigai nenumatyti.

Visa tai buvo aptariama spalio 14 vykusios TVF tiesioginės transliacijos metu, t.y. ne kažkokie gandai ar anoniminių šaltinių pasakojimai.

Žinoma, transliacijos metu nebuvo kalbama apie artėjantį, finansinės sistemos, sukurtos po Pasaulinio karo, žlugimą.

Nieko panašaus – buvo kalbama apie žmonijos gerovę, patogumą, atsiskaitymų skaidrumą ir t.t.

Nutylėta tik viena – kad tie skaitmeniniai pinigai (CBDC) bus pilnai ne jūsų. Jie bus visiškoje centrinio banko kontrolėje, ir, jei jūs kažkuo nusikalsite banko remiamai sistemai – juos apriboti pakaks vieno mygtuko spustelėjimo.

O kad sistema ne mūsų pusėje – manau niekam abejonių nekyla.

Viešai tai bus skelbiama kaip kova su terorizmo finansavimu, pinigų plovimu ir skaidresniais atsiskaitymais bei patogumu, kai pakaks parodyti savo veidą ir jūs čia pats atsiskaitysite kur nors parduotuvėje ar internetu.

Tačiau tikrovėje tai bus totali kontrolė, kaip valstybių, taip ir atskirų žmonių. Valdys centriniai bankai – t.y. jų centrinė būstinė, iš finansų kontrolės organo tapusi politiniu organu.
Kaip kažkada nuskambėjusi Rotšildui priskiriama frazė: “Leiskite man spausdinti pinigus ir man bus visiškai nusispjaut kas yra valdžioje”.

Šiandien ši frazė aktuali kaip niekad. Nes jie nori nusavinti mūsų dirbamo darbo rezultatų kontrolę. Pilnai.

Visa tai papildo GP įvedimo bandymus, energijos resursų kainų augimą, nuskurdinant žmones ir uždarant viduriniosios klasės verslus, nes tik taip įmanoma įgyvendinti PLANĄ.
Kinijoje šis planas jau įgyvendinamas pilnu tempu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!