- Reklama -
Martinavicius Ritz
Sigitas Martinavičius. Asm. albumo nuotr.

Sigitas Martinavičius 

Specialiai atsisėdau garsiajame „Ritz“ viešbutyje Paryžiuje, gal taip labiau būsiu išgirstas. Taip jau yra Lietuvoje, kad girdi ir parodo tik „savus“ arba tuos kurie provokuoja.

Viešint Paryžiuje ir iš šalies stebint įvykius Lietuvoje, labai aiškiai matomos dvi Lietuvos. Vieną pusę pavadinkime „Elito“ – ji atstovaujama žiniasklaidos pagrindinių portalų su Andriumi Tapinu, Rimvydu Valatka ir kitais puikiais žurnalistais priešakyje. Kita Lietuva – tai, anot Elito“, „Kvaili“ ir „Vatnikai“ su Gintautu Palucku ir Juozu Statkevičiumi, kurie kalba 60% lietuvaičių balsu.

Abi Lietuvos pusės nekenčia viena kitos, o svarbiausia – negirdi vieni kitų, tik piktinasi vieni kitais ir žemina vieni kitus.

Štai G. Paluckas pareiškė: „Siūlau 5 procentais padidinti įmonių pelno mokestį ir jį nukreipti į specialų valstybės ir profesinių sąjungų valdomą (per konkurso būdu atrinktus fondų administratorius) pensijų fondą. Pervesta suma būtų paskirstyta kiekvienam dirbančiajam į jo individualią sąskaitą proporcingai jo darbo užmokesčiui įmonėje“.

Sukilo „Elitas“: kaip taip galima, tai “Kvailiai“.

Nesigilinant, atrodo, abi pusės yra teisios. G. Paluckas, pasakęs tai, turėjo paaiškinti, kad tam reikia reorganizuoti visą valdžios valdymo sistemą, drastiškai sumažinti biurokratų skaičių ir mažinti darbo mokesčius, o sumažintą dalį darbdavys darbuotojui pervestų į jo pensijų fondą, taip yra Didžiojoje Britanijoje ir kitose šalyse. Daug apie tai rašiau, tad nesiplėsiu, tik į akis krenta tos dvi abi sau teisios pusės.

Labai aiškiai dvi Lietuvas iliustruoja Juozo Statkevičiaus pasisakymai Rusijos žiniasklaidai. „Elitas“ turi suprasti, kad taip, kaip Juozas galvoja ir kalba, taip galvoja ir kalba dauguma visuomenės Lietuvoje. Deja, bet taip yra. Galima juos visus vertinti taip, kaip „Elitas“ vertina, ir jie yra teisūs. Bet negalima „Elitui“ negirdėti visada tai, ką kalba kita Lietuvos pusė, ir toliau tik tyčiotis.

„Elitas“ turi keistis ir keisti, tam jis ir „Elitas“. Gyvename demokratinėje šalyje, kur visi gali kalbėti tai, ką galvoja, ir niekas negali to uždrausti, galima tik gerais darbais keisti situaciją, kad nuomonė keistųsi.

Lietuvoje situacija pasikeis tik tada, kai abi Lietuvos pusės išmoks ne tik piktintis ir tyčiotis vieni iš kitų, bet išgirs vieni kitus.

Abi Lietuvos pusės yra teisios, tik negirdi vieni kitų ir čia gerą pavyzdį turi parodyti būtent „Elitas“ – labiau įsiklausyti į kitos pusės nuomonę, reaguoti į kitos pusės siūlymus ir pastabas, o svarbiausia – labiau tolerantiškai su empatija aiškinti apie pokyčius Lietuvoje. Tik tada išgirsime vieni kitus ir suprasime, tapsime viena Lietuva.

P.S. Tarp tų dviejų Lietuvos pusių tūno valdžia, kuri stebi, kas vyksta Lietuvoje, ir, deja, tingiai toliau nieko neveikia. Mes visi turime susivienyti ir priversti valdžią dirbti reikiamus Lietuvai darbus. Tada tapsime stipria, visiems miela Lietuva.

Štai toks vaizdelis stebint iš šalies. O koks vaizdelis Jums atrodo?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!