- Reklama -

Ada Sabaitytė

Paskaičiau ,,Teisingojo flango“ (tikriausiai nesuklysiu jus visus taip įvardindama?) komentarus ir pasibaisėjau: mieli žmonės, mielos septintojo dešimtmečio jaunuolės (beje, ir vyrams taikau tą patį, nors jų šiame flange tikrai mažuma) – suprantu, kad spartuoliškas darbas ir visokie penkmečio planų vykdymai tebegyvena jumyse, bet laikai pasikeitė ir elgsena turėtų keistis.

Kaip suprantu, dauguma jūsų save įvardintų krikščionimis: esate negodūs, teisingi – ypatingai teisingi. Ir bet koks melas ar apgaulė, nesąžiningumas jus žeidžia ir siela šaukiasi teisingumo. Todėl jūs taip emocingai komentaruose reiškiate savo mintis ir jausmus.

Bet primenu, kad nereikia pamiršti ir to, ko jus išmokė pradinėje mokykloje, t.y. ARITMETIKOS. Jei primiršote, prašau, pasikartokite tą nesudėtingą mokslą, nes jūsų ,,teisingumas“ ir ,,teisybės“ troškimas toks didžiulis, kad jau to ,,teisingumo“ galai nebesueina. Truputį stabtelėkite ir nurimkite.

Atkreipiu jūsų dėmesį į tai, kad jūs visai ,,susimovėt“ ir išsidavėt, tačiau taip būna visada, kai vykdai neteisingą, pagieža, pykčiu ir apgaule persunktą nesąžiningą veiklą. Ta veikla taip susuko jūsų gražias galveles, kad pamiršote ne tik aritmetiką, bet ir praradote gebėjimą mąstyti – viskas labai paprasta:

sekmadienį, gegužės 26 dieną, 16 val 24 min. jūsų audringos ir LABAI SĄŽININGOS BEI TEISINGOS veiklos statistika buvo tokia:

Bendras, fiksuotas straipsnio peržiūrų skaičius buvo – 3748

Bendras piktų komentarų skaičius su patiktukais, po jais, buvo – 3998

Bendras straipsnio patiktukų skaicius buvo –273

SKIRTUMAS: 250 pasipiktinimų daugiau, negu išvis buvo straipsnio peržiūrų (čia be bendrų straipsnio patiktukų).

Tačiau tokių pasiekimų ,,teisuolėms“ neužteko: taip sakant, ,,neužmigo moteriškės ant laurų ir siekė naujų aukštumų“:

Tą pačią dieną, t.y. gegužės 26, sekmadienį, 20 val. 06 min statistika buvo jau tokia:

Bendras, fiksuotas straipsnio peržiūrų skaičius buvo – 3928

Bendras piktų komentarų skaičius su patiktukais, po jais buvo – 5534

Bendras straipsnio patiktukų skaicius buvo –279

SKIRTUMAS: 1606 vienetais pikti baramieji pasisakymai viršijo bendrą straipsnio peržiūrų skaičių (čia be bendrų straipsnio patiktukų).

Rezultatų paaiškinimas visiems skaitytojams ir A. Širinskienės garbintojams: matyt, buvo taip mobilizuotos visos turimos pajėgos ir tam buvo pasitelkta visa ta patirtis, kai žmogus yra truputį komunistas ir truputį katalikas (žiūrint, kokiomis aplinkybėmis veikiama ir kokių tikslų siekiama), kad pasiekėte puikių rezultatų: penkmečio planas įvykdytas ir viršytas, nes pasipiktinusių straipsniu komentatorių skaičius ženkliai viršija skaičiusių ar bent peržiūrėjusių straipsnį, žmonių skaičių!

Matyt, jūs, teisybės mėgėjai, vadovaujatės nuostata: tikslas pateisina priemones? Taigi, puikus ,,laimėjimas“. Bet šitame ,,mūšyje už teisybę“ jūs praradote vieną dalyką – teisę monopolizuoti tiesą, nes dalies jūsų (o gal net visų?), elgesys pasirodė išskirtinai NESĄŽININGAS. Čia nekalbu apie rėkimą ir plūdimąsi – tiek to! Vakarietiškoje civilizacijoje nuo seno buvo žudomi žmonės, išdrįsę pasakyti tiesą, – taip, čia aš kalbu apie save! Kadangi man nukirsti galvos negalite, tai bent jau dergiatės, kaip išmanydami, bet, vėlgi, primenu, kad tuštinimasis per burną nieko gero neduoda ir pačiam tokios burnos laikytojui – tiesiog jį patį subjauroja.

Ir verta pagalvoti, ar tikrai reikia taip nesąžiningai elgtis? Juk didelės tiesos nenupirksi pasinaudodamas ,,mažomis“ apgaulėmis, o dalis jūsų esate tiek nesąžiningi, kad ,,pasipiktinusių“ žmonių skaičius jau viršija straipsnį bent ,,atsidariusių“ žmonių skaičių! Vadinasi, visas tas ,,perviršis“ rašėsi net nežinodamas po kuo rašosi ir ką puola! Tai tiek.

Penkmečio planą įvykdėte ir viršijote, tai gal sustokite, nes per smarkiai leidžiant pajėgumus, prasideda broko gamyba. Ir nepamirškite, kad jūs atstovaujate teisingiausią, kaip patys sakote, Seimo narę. Tad nedarykite jai gėdos ir nežeminkite jos vardo. Nes visokiausios grupės, grupuotės ir kiti dariniai paprastai susitelkia iš panašias vertybes išpažįstančių žmonių, todėl aplinkui ,,tiesos sakytoją“ negali burtis tokie pusiau sąžiningi žmonės.

Tačiau, kaip ten bebuvę, sveikinu jus ir jūsų seimūnę, su ,,plano viršijimu“! Puikiai, nors nesąžiningai padirbėjote, bet reikia priimti ir tokius žmones, kaip jūs, su tokiu teisingumo ir sąžiningumo suvokimu – tiesiog esate dalis mūsų visuomenės ir net turite savo atstovę Seime, kuri geriausiai atstovauja jūsiškas vertybes – ko daugiau reikia? Tačiau kitą kartą, kai ,,prašysite“ ar kitais būdais bandysite išgauti sau naudingus komentarus ar kokius palaikymus, tai vis prisiminkite aritmetiką: ten yra tik keli veiksmai – sudėtis, atimtis, daugyba ir dalyba. Šiuo atveju, aktyvinant tokius, va, demaršus, kaip jūsų dabartinis, užtenka tik sudėties ir atimties. O daugelis jūsų juk baigę net universitetus…

Ir dar: sprendžiu pagal komentatorių sudėtį, kad jus užgavo straipsnio pavadinimas, bet jis, tiesiogine prasme, nebuvo ir nėra taikomas kam nors konkrečiai – tai kalbinė metafora, nusakanti bendrą padėtį tam tikrose žmonių grupėse. O, pasirodo, taip pataikiau į dešimtuką! Tą pavadinimą, kaip suprantu, jūs patys sau prisitaikėte!

Manyčiau, kad ir jūsų ponia Širinskienė taip pat turėtų susirūpinti savo kadrų politika – reikia nuolat kelti jų kvalifikaciją. Nieko nepadarysi – tokie laikai, reikia kartais ir ,,išsikaštuoti“, kad gvardija nepadarytų tokių ,,kliurkų“, kaip šiuo atveju. Be to, teisingiausia būtų įkurti ,,smegenų centrą“ (jei bandote vykdyti savarankišką politiką), kuris stebėtų, kad ,,paprašyti“ entuziastai netyčia neišsiduotų, kaip nutiko šįkart. Nes palikus visą tą srautą savieigai, nepasieksite norimų rezultatų – juk jūsų vardu, aiškiai veikia kažkas panašaus į stichišką ,,partizaninę subkultūrą“, o stichiška veikla visada yra pavojinga. Nes ji yra nenusakoma. Bet gal tai seimo narei yra visai priimtina?

Ir pabaigai: kreipiuosi į tuos visus teisybę mylinčius žmones: NEPAMIRŠKITE, kad jūsų atstovę Seime, ponią ŠIRINSKIENĘ, reikia palaikyti visais klausimais. Todėl ĮSAKMIAI primenu, kad visi teisingų komentarų rašytojai PRIVALO IŠSIIMTI DONORŲ KORTELES! Ir ne tik patys tą padaryti, bet paraginti ir SAVO VAIKUS, ANŪKUS, gimines ir artimuosius bei draugus. O tada jau galėsite ramiai miegoti. Ir vis nepamirškite, kad kruopščiai skaičiuoti reikia ne tik pinigus, bet ir visokius balsus, jei organizuojate kokias nors socialines diversijas, panašias į šią.*
______________________________________________________________________
* (lot. diversio – nukreipimas, atitraukimas):
1. karinė operacija, kuria siekiama atitraukti priešo dėmesį ir pajėgas iš vieno fronto baro į kitą;
2. grupių arba pavienių asmenų veiksmai priešo užnugaryje, kuriais siekiama išvesti iš rikiuotės karo pramonės objektus, sutrikdyti kariuomenės valdymą, sugadinti komunikacijas ir kt.;
3. priešiškų užsienio ir vidaus elementų ardomieji veiksmai, kuriais siekiama susilpninti valstybės ekonominę, karinę galią, sukelti visuomenės neramumus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!