- Reklama -

Gen. Valdas Tutkus
Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas

(Čia tokie ilgoki pamąstymai savaitgalio pasiskaitymui ir pagalvojimui).

Kai prasidėjo įžymusis, viską nustelbęs ir į paraštes visus skandalus nustūmęs taip vadinamas „čekiukų skandalas“ ( jis neabejotinai turi būti išaiškintas, kaip ir nuo valstybės audito nuslėpti „čekiukai“ už biudžeto milijardus), įdėmiai stebėjau įvykių eigą – nuo Šimonytės pasipiktinimo ir pareiškimo, kad paaiškėjus nusikaltusio(ios) ministro(ės) pavardei, jis(ji) turės atsistatydinti (taip, kaip buvo žadėta po rinkimų). Pavardė paaiškėjo, situacija pasikeitė. Pasirodo, viskas gerai. Sugriaudėjo Seimo ir Vyriausybės atsistatydinimo grasinimai. Baigėsi ir jie.

Norėjau skelbti totalizatorių – pasileis Seimas ar ne? Atsistatydins Šimonytė in corpore su visa nupezusia Vyriausybe ar ne? Dabar jau nebenoriu. Viskas paaiškėjo. Nėra ko spėlioti.

Nebeliko kalbų apie atleidžiamus geležinkelio ir uosto darbuotojus, apie šimtus milijonų, perduotų Rusijai dėl kalio trąšų tranzito, apie dirbtinai mūsų valdžios pastangomis sukeltą migrantų krizę, apie milijardus, prarastus dėl Kinijos klausimo (su kuria, pasirodo, reikės „…kalbėti iš JĖGOS POZICIJOS…“) ir daug ką kita. Tiesiog išblėsta prieš čekiukus ir išskirtinį Gabrieliaus skaidrumą dėl Seimo paleidimo. Kaip galima nepritarti?

Keista, kad garsieji pranešėjo tyrėjai net neužsimena apie viešai paskelbtą informaciją, kad kažkas gavo MILIJARDĄ 200 MILIJONŲ iš Taivano. Taigi, ar čia nėra ko tirti? Juk jei tikrai gavo, tai nutuokiu, kas gavo.

Pedofilija irgi kažkur dingo, o gal jos visai ir nebuvo. (Viskas prapuolė, o ant lauko pliko tik čekiukų skandalas apykreivis liko).

Galima ilgai kalbėti ir apie ultimatumus: jei Seimas nepersikraus, tai gal jau tada kas nors, kada nors atsistatydins.

Nenorom prisiminiau sceną iš geros tarybinės komedijos „Kaukazo belaisvė“, kai Šurikas (ne Šurajevas) beprotnamyje reikalavo prokuroro, gydytojas med. sesers klausia, kur pas juos prokuroras, o ta atsako, kad 6-oje palatoje, kur anksčiau Napoleonas gulėjo.

Stop kadras iš komedijos „Kaukazo belaisvė“

Toks jausmas, kad napoleonų pas mus paskutiniu metu priviso. Galima ilgai kalbėti ir apie moralę, „Igničio“ privatizavimą, Vyriausybės narių valdomas akcijas (ne čekiukus už 500-600 EUR per mėnesį), bet, mano manymu, reikalas žymiai rimtesnis ir ne tik vagystės ir korupcija čia vyksta.

Pastaruoju metu daug kalbama apie Valstybės saugumą, net visokios koncepcijos kuriamos, o kaip yra iš tiesų? Išdėstysiu savo pamąstymus. Gal kam bus įdomu. Labai norėčiau būti neteisus, bet, kaip sakoma, laikas parodys.

Gal iš pradžių. Ar ne mūsų URM pozicija pasiekė tai, jog Baltarusija jau yra Rusijos gubernija, o joje dislokuojami branduoliniai Rusijos ginklai ir Rusijos kariuomenė atsidūrė prie Lietuvos sienų?

O kaip ten dėl pastovaus raginimo siųsti mūsų karius į Ukrainą, parodyti pavyzdį visam NATO, ir tuo pačiu karą atnešti į mūsų tėvynę?

Kas apribojo tranzitą į Kaliningrado (Karaliaučiaus) sritį ir davė pretekstą Rusijai rėkauti apie Kaliningrado BLOKADĄ ir būtinybę DEBLOKUOTI?

Kas įsivėlė į skandalą su Vokietija dėl tos nelaimingos brigados? Matyt, tai, pasak valdančiųjų, labai sustiprino mūsų nacionalinį saugumą? Apie Valstybės prestižą jau net nekalbu…

Ir pasigardžiavimui, kaip sakoma, vyšnia ant torto. Lietuvoje vyks NATO viršūnių susitikimas. Žinoma, visi gali vertinti šitą svarbų įvykį skirtingai. Žinau, turime NATO skeptikų, gal yra ir Rusiją remiančių, bet vis dėlto šis susitikimas yra neeilinis įvykis mūsų Valstybei, kuris TURĖTŲ atnešti daug naudos. Juk visų valstybių vadovai bus čia ir jie turėtų galimybę aptarti Lietuvos klausimus, į darbotvarkę turėtų būti įtraukti mūsų Valstybei rūpimi klausimai – juk problemų yra. O kaip iš tikrųjų?

Negi mes galvojame, kad kitose valstybėse nestebima, kas pas mus darosi ir su kuo valstybių vadovams kalbėti ir apie ką? Juk juos, pasak šimonyčių ir landsbergių, čia, Lietuvoje, pasitiks POLITINIŲ LAVONŲ DELEGACIJA. O kaip kitaip, kada Šimonytė pareiškė, kad po NATO viršūnių susitikimo atsistatydins.

Gabrielius teikia rezoliucijas dėl pirmalaikių rinkimų. Prisiminė Prezidentą (staiga), pasirodo, jis gali paleisti Seimą ir jau scenarijus pasiūlytas. Dar visokių nesąmonių…

Tiesa, po viršūnių susitikimo, matyt, visi atvės. O mes ir toliau klausysimės Tapino (kurio labdarinių lėšų panaudojimas man taip ir neaiškus), diskutuosime apie čekiukus ir t.t.

Kada dar Lietuva turės tokią progą būti išgirsta? Manau, kad mes su jumis nebesulauksime.

Ką apie mūsų Valstybę sakys ir galvos tie vadovai? Ar galima tikėtis, kad mūsų pareiškimai ateityje bus priimami rimtai? Tiek dvišaliai, tiek daugiašaliai. Pamąstykime apie tai.

Jau ne kartą sakiau, kad, mano asmeniniu įsitikinimu, šių dienų valdžia yra didžiausia Lietuvos grėsmė, kad ne nekompetencija atvedė mus į tokią situaciją, o sąmoningas darbas ne „vardan tos Lietuvos“, nes tik mūsų priešai laimi iš tokių veiksmų.

Mus gi pumpuoja gražiomis frazėmis apie moralę, vertybes ir t.t. Tačiau akivaizdu, kad moralė ir vertybės valdantiesiems yra svetimos. Nebent vertybė yra prisiplėšti kiek galima daugiau ir tikėtis, kad praslysi. Kol kas visi praslysta.

Apmaudu, kad valdantieji laiko mus beprotnamio pacientais, (palata Nr. 6) galvoja, kad niekas nieko nemato ir nesupranta. Manau, yra tų, kurie supranta, žino kelią ir žino, kaip išgelbėti Tautą.

Supraskime, kad šiandien pagrindinis mūsų visų tikslas yra išsaugoti Lietuvių Tautą nuo išnykimo! Tam tikslui ir turime tarnauti.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!