- Reklama -

Giedrė Gorienė

„Ne, ne, Gabrielius Landsbergis į Prezidentus nekandidatuos, mes kelsime Monikos Navickienės kandidatūrą – konkurencijos Gitanui Nausėdai ji nesudarys“, – tokią „telegramą“ viešoje erdvėje Gitanui Nausėdai pasiuntė TS-LKD.

„Monika Navickienė“, „Monika Navickienė“ – tokia galimai būsimos TS-LKD kandidatės į prezidentus pavardė jau kurį laiką sukosi žiniasklaidoje. Kad būtų dar įtikinamiau, ir Seimo kuluaruose buvo paleistas gandas, esą Gitanas Nausėda susitarė su TS-LKD – kad Gitanas Nausėda atšauks Aisčio Zabarausko, savo komunikacijos vadovo per Prezidento rinkimus, kandidatūrą iš konkurso dėl LRT vadovo posto, padeda laimėti Monikai Garbačiauskaitei-Budrienei dar vieną kadenciją (slaptame balsavime Prezidento paskirtas LRT tarybos narys prideda Monikai trūkstamą balsą, dėl ko du konkursai sugriuvo),o „tėvynės sąjungiečiai“ nekelia stipraus kandidato – iškelia kitos Monikos – socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės kandidatūrą.

Po šio gando paleidimo buvo galima tuos „susitarimus“ susirašyti ant popieriaus lapo ir dėliotis pliusiukus: Aistis Zabarauskas trečiame konkurse dėl LRT vadovo posto nedalyvauja +; žiniasklaidoje kaip galimos TS-LKD kandidatės pavardė sukasi Monikos Navickienės pavardė +; Seimo kuluaruose sklando „Monikos Navickienės“ pavardė… Ir čia stop.

Vos tik spalio 3 d. (galimai Prezidento skirto LRT tarybos nario vienu trūkstamu balsu) TS-LKD taip reikalinga LRT vadovo poste Monika Garbačiauskaitė-Budrienė LRT taryboje perrenkama dar vienai kadencijai, spalio 4 d. ryte apie savo kandidatavimą partijos viduje rengiamuose kandidatų į prezidentus rinkimus praneša Ingrida Šimonytė, o visos navickienės su anušauskais ir kasčiūnais nuo kandidatų „nusiima“.

Taigi TS-LKD kandidatė į prezidentus bus Ingrida Šimonytė, kas reiškia, kad „tėvynės sąjungiečiai“ eilinį kartą „išmaudė“ Gitaną Nausėdą ir lengvai laimėti jam neleis.

Tačiau tiek Gitanas Nausėda, tiek Ingrida Šimonytė yra vadinamieji „karo krankliai“ – apie savo dalyvavimą Prezidento rinkimuose šiandien paskelbė buvęs Lietuvos kariuomenės vadas Valdas Tutkus, žmonėse jau pramintas „taikos generolu“. Jis pergalės atveju pažadėjo padaryti viską, kad Lietuvos žemė netaptų mūšių lauku. O tai ypač aktualu, kai valdžioje – vadinamoji „karo partija“ ir G. Nausėda, kuris irgi pritaria „karo būgnų orkestrui“.

Taigi, Prezidento rinkimai nusimato gana aršūs ir įdomūs – nes vienoje pusėje kausis „karo krankliai“, o kitoje – „taikos generolas“.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!