- Reklama -

Toks klausimas kyla, perskaičius buvusios žurnalistės, o dabar Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narės Vilmos Matusevičiūtės-Danauskienės įrašą feisbuke.

„Šiandien Lietuvos – Baltarusijos pasienyje, Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos saugomame valstybės sienos ruože pastebėtas beprecedentis dalykas.

Kampiniu šlifuokliu buvo nupjauti po žeme einantys elektros kabeliai, kuriais tiekiama elektros srovė visai valstybės sienos apsaugos vaizdo stebėjimo sistemai.

Sienos stebėjimas vaizdo kameromis sutrikdytas.

Vieta, kur pastebėtas valstybės sienos pažeidimas (mano šaltiniai sako, kad aptikti asmenų atėjimo iš Baltarusijos pusės pėdsakai) yra Čepkelių valstybinio rezervato teritorijoje, pelkėta, apžėlusi krūmais.

Bet įdomiausia – tame valstybės sienos atkarpos ruože NĖRA KONCERTINOS IR NĖRA TVOROS!!!!

Kodėl? Geras klausimas.

Atsakymas – konservatoriams tiesiant valstybės sienos apsaugos barjerą, apie DEŠIMTIES KILOMETRŲ RUOŽAS PALIKTAS NEAPSAUGOTAS TVORA, nes… saugojame paukštelius ir miško žvėris…

Aha, LR Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, allo! Vienas toks Tamstos kolega jau saugojo, meldines nendrinukes. Aha, irgi belarusijoje.

Klausimas pirmas – kodėl apie šį skandalingą incidentą neinformuota visuomenė, žiniasklaida?

Antra – ar informuoti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai? Dainius Gaižauskas Laurynas Kasčiūnas Jonas Jarutis?

Trečia – pasakykit man, kad galiu ramiai miegot, ir kad Čepkelių raisto pelkėse nesiveisia nei pelkių vandos, nei wagnercai.

Ši informacija yra patikrinta ir gali būti naudojama žiniasklaidos atstovų neatlygintinai“, – parašė savo paskyroje feisbuke Vilma Matusevičiūtė-Danauskienė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!