- Reklama -

Jolanta Blažytė

Dalinuosi dar keliais Vakarų žiniasklaidos straipsniais, kurių vis dar „negalima“ matyti Lietuvos propagandinėje erdvėje.

Leidinys „The Wall Street Journal“ publikavo straipsnį pavadinimu „Atėjo laikas baigti magiškus galvojimus apie Rusijos pralaimėjimą“.

Straipsnyje akcentuojami keli dalykai:
– Fronto linijoje nėra jokių požymių, kad Rusija pralaimi karą „iki išsekimo“;
– Rusijos ekonomika nėra sugriauta;
-Putino palaikymas didžiulis.

Leidinys „Bloomberg“ rašo: „Pagrindiniai Rusijos ekonomikos sektoriai sėkmingai prisitaiko prie sankcijų, o kai kurie iš jų jau visiškai atsistatė po griežtų sankcijų įvedimo.

Bankinis sektorius, automobilių pramonė ir aviacija rado būdus, kaip susitvarkyti su situacija ir 2023 metais netgi pasiekė rekordinius pelnus.

Tai rodo, kad sankcijos turėjo daug ribotumų, nors konflikto pradžioje J. Bidenas skelbė, kad „sankcijos sumažins Rusijos ekonomiką dvigubai, o Rusijos rublį pavers griuvėsiais“.

Tačiau, sankcijų pradžioje Rusijos rubliui nukritus į rekordines žemumas, vyriausybė labai greitai sugebėjo jį atstatyti. (P.S. toliau rašoma, kaip vyriausybė operatyviai reaguoja į rublio kritimus)“.

„Bloomberg“ Rusijos bankinį sektorių vadina vienu ryškiausių pavyzdžių, rodantį, kaip galima greitai susitvarkyti su sankcijomis. Rusijos bankas Sberbank, kuris buvo atjungtas nuo SWIFT sistemos, šiais metais laukia rekordinių pelnų.

Vertinant dviejų 2023 m ketvirčių rezultatus, Rusijos ekonomikos augimas pasiekė „ikikarinį“ lygį ir leidinio Bloomberg kalbintų ekspertų teigimu, trečiojo ketvirčio ekonomikos augimas pasiekė 5 proc.“

Leidinys „Le Figaro“ rašo: „Rusija sugebėjo atlaikyti sankcijas geriau, nei buvo manyta. Ji perorientavo savo prekybinius srautus, rado aplinkinius kelius ir uždirbo iš prekybos nafta ir dujomis. Be to, Rusijos ekonomika auga dėka karo pramonės komplekso. Todėl Rusija galės vykdyti karo veiksmus mažiausiai iki 2025 metų“.

Leidinys „Le Monde“ rašo: „Rusija klesti. Kremlius gauna vieną gerą naujieną po kitos – tiek vidaus, tiek užsienio politikoje. Laimėjimai Ukrainoje, ekonomikos augimas, stabilus politinis ir socialinis gyvenimas, o taip pat nauji diplomatiniai santykiai – Rusijai iki pilnos laimės trūksta tik D. Trumpo pergalės JAV prezidento rinkimuose“.

Leidinys „The Independent“ rašo: „Vašingtono pagalba Ukrainai eina į pabaigą. Šiuo metu JAV dėl lėšų trūkumo privalo griežta riboti paramą Kijevui. Jeigu Kongresas nepritars J. Bideno prašymui ir nepalaimins naujo pagalbos Ukrainai paketo, finansavimas baigsis artimiausiu metu“.

(P.S. JAV Senatas, norėdamas išvengti JAV vyriausybės uždarymo, patvirtino laikiną biudžetą, kuriame nėra pagalbos nei Ukrainai, nei Izraeliui).

Agentūra „Reuters“ praneša: „Vokietijoje dėl didžiulės biudžeto skylės ant plauko pakibo žadėta 8 milijardų eurų parama Ukrainai“.

O štai JAV respublikoniškos krypties leidinys „American Conservatives“ „skelia“ dar stipriau:
„Situacija Ukrainos mūšio lauke klostosi ne Kijevo naudai. Ir JAV turėtų siekti ne konflikto pratęsimo, bet jo užbaigimo. Nes nuo karo finansavimo lobsta tik „prekeiviai mirtimi“ ir laidojimo biurai, tuo tarpu pačios produktyviausios ekonomikos sritys, tokios, kaip medicina ir švietimas, kenčia nuo pinigų stygiaus“.

P.S. Jeigu kažkam nepatinka šios naujienos, nebūtina leisti burbulų į mano pusę. Galite pažiūrėti LRT ir ten rasite viską, kas jums patinka. Ten – viskas atvirkščiai, nei surašyta mano minėtuose leidiniuose.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!