- Reklama -

Šeimų sąjūdžio mitinge pasakyta kalba

Pasaulyje yra vis daugiau nerimą keliančių įvykių, esame nuoširdžiai susirūpinę dėl grėsmių Lietuvos nepriklausomybei. Deja, grėsmę kelia ne tik karai. Mes norime išsaugoti demokratiją, tačiau vis mažiau gilinamės į jos esmę.

Šiuo metu kas trečias pasaulio gyventojas save laiko krikščionimi ir pasaulyje krikščionių, išskyrus senstančią ir vertybėse pasimetusią Europą, vis daugėja. Deja, krikščionys šiuo metu yra labiausiai persekiojami pasaulyje.

Ir tai vyksta ne tik tose šalyse, kur dominuoja radikalusis islamas. Pastaraisiais metais vis aršesnis puolimas prieš krikščioniškas pažiūras reiškiančius asmens vyksta Vakaruose, nors tiesa, labiau švelnesniais ir rafinuotesniais būdais nei kitur.

Jos puolamos puikiai žinant, kad Vakarų demokratijos pagrindas buvo ir yra būtent krikščioniškas žmogaus orumo supratimas ir žmogaus prigimtinių teisių įtvirtinimas.

Dabar tokį supratimą norima pakeisti iš esmės. Tai daroma puolant ir žeminant tam prieštaraujančius asmenis, silpninant vyro ir moters kuriamas šeimas, aukščiau šeimos vertybių statant garbės ir turto siekimą.

Ekrane dominuojantys šnekoriai bando mus įtikinti, kad dėl šeimos gyventi moteriai ir vyrui yra gėdinga. Taip daroma pasitelkiant „modernumo vardan“ vertybių išsižadėjusius politikus, liberalių fondų maitinamus kalbėtojus.

Paradoksalu, Europoje atsisakiusioje mirties bausmės nusikaltėliams, skiepijama nepagarba niekuo nenusikaltusiai pradėtai gyvybei, siekiama įteisinti žmonių žudymą eutanazijos pagalba.

Maža to, „Stambulo konvencijomis“ norima pažeisti žmogiškąją tapatybę, žmones priverčiant abejoti savo lytine prigimtimi. Matyt, norima, kad pasimetęs žmogus kiekvieną dieną galvotų, ar kartais jis nėra „kažkoks vabalas“. Tai būtų juokinga, jeigu tai nebūtų jau brukama mokyklose į galvas mūsų vaikams ir anūkams.

Kam visa tai?

Atsakymas – kuo labiau pasimetusi visuomenė, tuo lengviau visuomenę valdyti ir taip pelnytis didžiulius pinigus. Turint daug pinigų, samdant daug teisės ekspertų ir galingą, iš esmės uzurpuotą, propagandinį aparatą, tai padaryti nesunku. Netgi ES komisarai ar Europos parlamentarai nesibodi diegti šias akivaizdžias, bet kažkam naudingas kvailystes.

Šeima yra visuomenės pagrindas, todėl ji puolama aršiausiai. Vis labiau suskaldyta šeima ir visuomenė naudinga komunistinės ideologijos tęsėjams, dabar pasivadinusiems LGBT vardu. Dar 19 amžiuje komunistai norėjo sukurti „šviesų komunistinį rytojų“, bet tam, kad perdaryti pasaulį jiems reikėjo jį suardyti. Tokios komunistinės ideologijos pasekmes, mes jau esame patyrę.

Lietuvoje keturi iš penkių apklaustųjų nepritaria šioms kvailystėms. Lietuvos žmonės, atkurdami savo Valstybę, priėmė Konstituciją, kurioje šių kvailysčių nėra:
Lietuvos Konstitucijos 18 straipsnis sako, kad „Žmogaus teisės ir laisvės yra prigimtinės”. Taigi, Stambulo konvencijos su išgalvotoms „socialinėmis lytimis“ ir jų laisvėmis neturėtų būti net svarstomos.

Konstitucijos 25 straipsnis sako, kad „Minties, tikėjimo ir sąžinės laisvė yra nevaržoma“. Tačiau ką jis reiškia, kai daroma viskas, kad absoliučios Lietuvos piliečių nuomonė šiais klausimais būtų negirdima.

Jau nekalbu apie Konstitucijos 38 straipsnį, apibrėžiantį „šeimą kaip mūsų Valstybės pagrindą“, kuris kalba, jog šeima, kuriama per vyro ir moters santuoką.

Deja, žmonių nerinktas ir neįgaliotas Konstitucinis teismas straipsnį išaiškino kitaip – taip, kaip reikia Lietuvos žmonių mažumos nuomonei atstovaujantiems LGBT ideologams.

Nors Seime dar praeitoje kadencijoje mūsų priimtas ir galiojantis „Šeimos stiprinimo“ įstatymas piliečius įpareigoja elgtis taip, kaip tai supranta didžioji dalis piliečių, jo nevykdo dabartinė Seimo dauguma ir Vyriausybė.

Seimo daugumai kol kas nepavyksta ratifikuoti Stambulo konvencijos. Kol kas nelabai sekasi įteisinti vienalytes partnerystes. Bet dabar Seime esantys, pasinaudodami tuo, kad žmonės šiuo metu susirūpinę savo saugumu ir brangstančiu gyvenimu, mėgina klastingai vienalytes partnerystes prakišti po Civilinių sąjungų pavadinimu.

Kodėl jie nebijo to daryti, nors, kaip minėjau, absoliuti dauguma žmonių tam nepritaria? Kodėl jie nebijo skaldyti Lietuvos visuomenės, net akivaizdoje realios šaliai grėsmės? Kodėl jie tą daro, matydami, kad Lietuvių tauta lėtai išmiršta?

Todėl, kad tam nepritariantys yra susiskaldę ir nevieningi. Tose valstybėse, kur taip nėra, išrinktieji taip nesielgia.

Taigi turime vienytis tie, kurie mato būtinybę vėl grįžti prie savo vertybinių ir tautos gyvastį saugančių šaknų, aiškiai jas įvardinti ir prisiekti jų neišduoti. Tam turime užmiršti tarpusavio nesutarimus, sutikdami, kad visi esame pridarę klaidų. Klysti žmogiška, idealių žmonių nėra. Išmintingiau yra išnaudoti bendram tikslui kiekvieno mūsų gerąsias savybes.

Svarbiausia nebijoti, kad tave apšauks ar paniekins įvairūs šnekoriai. Argi jie yra kokie nors moraliniai autoritetai?

Įveikus baimę, būkime kartu visi tie, kuriems šeima, bendruomenė, tauta ir Valstybė yra ne tušti žodžiai, kurie dar prisimena mokyklos biologijos pamokas ir žino, kad jie gimė moterimi ar vyru, žino kada ir kaip atsiranda žmogus.

Matykime tikslą.

Krikščionių sąjungos pirmininkas Rimantas Jonas Dagys

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!