- Reklama -

Jolanta Blažytė

Nepraėjo nė dveji metai, kaip „teisingieji“ ekspertai apsižiūrėjo, kad ta realybė, kurioje gyveno visas Vakarų pasaulis, buvo, švelniai tariant, ne visiškai tikra…

„The Times“ ekspertas Edward Lucas sako, kad praėjus 75 metams nuo įkūrimo, NATO nėra pajėgus padėti Ukrainai ir nebūtų pajėgus padėti kitoms aljanso narėms, jei prasidėtų karas su Rusija. E. Lucas pastebi, kad NATO šiuo metu daro tik garsius, bet tuščius pareiškimus.

„ NATO 75-mečio minėjimo proga Londone buvo iškabintos visų 30-ties aljanso šalių vėliavos. Ši ekspozicija, kaip niekad, gerai atspindėjo blogiausią NATO įprotį: garsūs, bet tušti pareiškimai ir gestai.

Vėliavų ekspozicija, žinoma, reginys yra gražus, tačiau ji niekaip negali padėti Ukrainai jos kovoje prieš Rusiją.

Praėjus 75 metams nuo įkūrimo pradžios, NATO atsidūrė visiškame „bardake“ ir neturi jokios vizijos apie savo ateitį.

NATO šiuo metu turi krūvą problemų: NATO valdymo struktūroje vyrauja betvarkė, trūksta ginkluotės atsargų, infrastruktūra neadekvati, logistika netvari, o įranga pasenusi. Pažadai sukurti greitojo reagavimo pajėgas taip pat atspindi per daug optimistinius pasiūlymus.

Dar viena didžiulė problema: neadekvatus planavimas. Dabar NATO požiūris į konfliktą su Rusija remiasi pasenusiu ir puikybe paremtu mąstymu: bet koks karas bus trumpas, užtruks vieną-dvi savaites, kadangi Vakarų technologinis pranašumas leis Rusijai suduoti triuškinančius smūgius, o baimė prieš Vakarų branduolinį ginklą apsaugos nuo Rusijos atsako. Tokie skaičiavimai ne tik neįvertina Rusijos galimybių, bet ir pervertina vakarietiškas“, – rašo „The Times“ ekspertas E. Lucas.

P.S. Klausimas mūsų karo krankliams: tai ko jūs tikitės taip aktyviai besiraudami į karą su Rusija? Palakstyti su vėliavėlėmis? Pasidaryti selfių? Ar kažko rimčiau?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!