- Reklama -
Valdas Vižinis. KK nuotr.
Valdas Vižinis. KK nuotr.

Valdas Vižinis 

Kas pasikeitė per tuos metus, kai teisėsauga negalėjo pasiekti Neringos ir dabar Neringa grįžta į kiek kitokią Lietuvą …

Svarbiausi dalykai, galintys turėti įtakos teisinei Klonio baigčiai (kai reali baigtis išlieka nenuspėjama).

Tarptautinis dėmesys.
Nors akcentuojama, jog šie įvykiai yra Lietuvos vidaus reikalas, JAV spauda rašė Neringos tema. Gal susidomėjimas galėjo būti didesnis, akivaizdu kitka – tęsinio JAV jau laukiama. Įvykiai Klonio gatvėje nušviesti, apskritai pedofilijai JAV skiriama daug dėmesio, todėl auditorija paruošta žinių teikimui apie tolesnius įvykius iš Lietuvos. Mūsų aukščiausi politikai pasižymi „jautrumu“ šiai šaliai, todėl , labiau tikėtini galimi teisinės-politinės situacijos švelninimo momentai.

Kritinis visuomenės pasitikėjimas teismais.
Prisiminkime apie Neringos „pūlinį“ teismų sistemoje. Tuo metu teisėjų atstovai aukštai iškėlę savo vertę visuomenėje, šiuo metu tūno „ant grindų“ laukimo būsenoje. Kai STT sekusi vienos bylos istoriją, įmetusi pasiklausymo įrangą į vieno, VIENO, advokato „portfeliuką“, ir ištraukė net dešimt jauką prarijusių teisėjų. Tai tik pasiklausymo vienos bylos eigoje rezultatas. Todėl teigiu, kai šiuo metu „atsiknojęs“ visas teisminės valdžios fasadas, o teismų sistemoje ,manau, dirba didžioji dauguma sąžiningų žmonių, teisėjų bendruomenė pati suinteresuota savo bešališkumu, bei gero vardo visuomenėje atstatymu. Šios aplinkybės gali atsverti politinius-teisminius bandymus iš šalies veikti procesą .

Žiniasklaidos balanso persiskirstymas.
Puikiai suprantame, Lrytas ir MGB priklausančios televizijos atnaujins „pedofilijos nebuvo, ji išgalvota“ kompanijos eskalavimą, toliau atvirai skatins neapykantą Neringai ir Klonio gynėjams. Tačiau yra ir gera žinia – stambiausias portalas DELFI, rodos, atsisako plaukti Lryto ir LNK televizijų kuriamų neapykantos ir neigimo minestrymo žinių upėje. Tai reiškia ne ką kita, kaip vieno stipriausių galimos neigiamų žinių propagandinės kompanijos skleidėjų pasitraukimą. Dar viena geroji žinia – „Lietuvos rytas“ silpsta, ką rodo televizijos pardavimas, o MG Baltic turi labai didelių rūpesčių ir apie tai žemiau, nes susiję. Šie dalykai leidžia tikėtis objektyvesnių žinių informacinio lauko.

Galių persiskirstymas politikos lauke.
Čia vien geros žinios. Beveik. Esmingiausia – MG Baltic įtaka Lietuvoje ženkliai sumažėjusi. MG Baltic nebeturi savo pagrindinio įrankio – partijos Seime, MGB „vilkolakiai“ prokuratūroje yra iš ten pasitraukę (gal net priversti trauktis). Pati MG Baltic, kurią mes , tiesos siekėjai, įtariame kaip tiesiogiai veikusią ir toliau veikiančią pagrindinę jėgą prieš TIESĄ, turi labai didelių problemų su teisėsauga, reputacija ir versle. Visa tai labai susiję.
Politinės galios Seime persiskirsčiusios, liberalų – pagrindinės polit. jėgos, veikusios procesą žlugimas ir naujas prezidentas. Bloginanti aplinkybė – premjeras Skvernelis, tiesioginis vykdytojas. Tuo metu savo adresu išklausęs daugybę nebylių „palinkėjimų“.
Tačiau visi šie dalykai įgalina tikėtis kitokios politinės valios dėlionę, priešingos dominavusiai Klonio įvykių metu.

Žinoma, tai spėlionės. Tikra tik tai, jog Neringą netrukus matysime Lietuvoje..

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!