- Reklama -

Vytautas Abraitis

Turite pažįstamų rusų? Pusiau rusų? Draugų, bendradarbių? Mano darbe jų daug. Nė kiek ne blogiau dirba už lietuvius. Gal net geriau. Dirba Lietuvai. Visą gyvenimą. Kukliai apmokamą darbą. Tai čia, Kaune. Lankiau daug kartų artimuosius Santaroje. Ten medseserys, slaugės – beveik visos rusakalbės.

Primityvioji Lietuvos dalis neatskiria TAUTOS ir POLITIKOS. Nėra nė vienos tik geros, nė vienos – tik blogos tautos. Toks nuomonės formavimas vadinamas RASIZMU. Kaip jaučiatės, šimo„patriotai“, kai jūs ar kažkas kitas užstumiate ant rusų TAUTOS ir apsižiūrit, kad šalia – rusas. Jaučiatės, kaip garsiai pirstelėję solidžioj kompanijoj?

Šimo „patriotai“, apsimetat, kad nesuprantate, kad Mamontovas, Maslobojevas, Teterevkova, Riabko ir daugybė scenos, sporto žmonių, o ir DAUGYBĖ JŪSŲ BENDRADARBIŲ – rusai? Jums sveika atrodo toji Dėdulės dvaro rasistinė teorija, kad VISI rusai- žmogėdros?

Kai Jenajevas įvykdė pučą 1991 m., vyko šimtatūkstantinės Lietuvos palaikymo demonstracijos Maskvoje. Mano armijos draugas, maskvietis, beje, antiputinistas ir labai proukrainietiškas – jo sesuo gyvena Kijeve, dažnai man sako: „Jei mūsų ubliūdkai užpultų Lietuvą, rasčiau būdą, kaip per fronto liniją prasinešti kulkosvaidį (jis buvo mūsų būrio kulkosvaidininkas) ir apsisukęs pleškinčiau be gailesčio“. Bet jis – tikras rusas. Pagal šimo „patriotus“ – žmogėdra.

Viena žinomiausių antipatiškumo ikonų – Algis Greitai (Baigiu) Ramanauskas – sakė: „Užėjus rusams, daug čia gyvenančių atsuktų ginklą į lietuvius“. Tai jūs, šimo„patriotai“, tą tik ir tedarote, kad tokių žmonių būtų kuo daugiau. Kad Santaros sanitarės paimtų šluotą ir išvytų jus iš ligoninės už šlykščias kalbas.

Ir žinote, kas juokingiausia? Kad mano darbe rusai draugiškai bendrauja su ukrainietėm. Ukrainietės – su baltaruse. Ko gero, draugiškiau, nei lietuviai su rusais. Ypač – šimo„patriotai“.

Tai ar neatrodome kvaileliai tiek Lietuvos kitataučių akyse su savo antirusišku rasizmu? Nesibaigiančiu urzgimu? Ar neatrodome kvaileliai pasaulio akyse?

Palyginkite Vachtangovo teatro aktorių lietuviškai sudainuotą dainą Rimo Tumino garbei ir Lietuvos valdžiažmogių pasisakymus Tumino adresu? Mes, lietuviai, net latvio, lenko, ar net ukrainiečio akyse pasirodėme žymiai kuklesnio žmogiškumo, nei rusai. Jie šia daina savo žmogiškumu ir kultūra mus šviesmečiu aplenkė VISO PASAULIO akyse.

Prieš dvejus metus įdėjau labai daug jėgų, laiko, pinigų, kad pagelbėčiau į baisią nelaimę patekusiai ukrainiečių tautai. Dalis jų iš Kulautuvos grįžo į Vinicą. Dalis liko Kaune. Bendraujam iki šiol. Ir kažkaip jie visai man nedėkoja už nesibaigiančią karinę isteriją. Ne isterija padeda tautai, supraskite, kuoktelėję šimo„patriotai“. Bendrauju ir gyvai. Beveik kasdien.
Prisimenat – prieš porą metų ryklys sudraskė rusų turistą? A. Arestovičius, būdamas Zelenskio patarėju, viešai pasakė: „Jei jūs, ukrainiečiai, džiaugiatės dėl to, tai rodo, kad karą MES JAU PRALAIMĖJOM“. Citatos pabaiga. Žmogiškumas yra visko pamatas.

Ir dabar – besidžiaugiantys sušaudytais rusais Maskvoje koncerto metu, tik parodote savo sutrikimą. Nežmoniškumą. Fanatizmą, kuris užblokuoja bet kokią blaivią emociją, mintį, palikdami tik liguistą neapykantą viskam, kam liepta Šimonytės, ir meilę Gabrieliui. Net gydytojai – humaniškos profesijos atstovai, specializuotuose medikų šimo puslapiuose leidžia sau rodyti džiaugsmą.

Reziume. VISADA skirkite TAUTĄ nuo POLITIKOS. Tie, kurie kviečia rusų tankus į Lietuvą, karą įsivaizduojat romantiškai? Valdysite dronus? Pleškinsite rusų technikos kolonas? Po 15 min. danguje jau siaus NATO naikintuvai? Atsibuskite, kvaileliai. Karo pradžia būtų mūsų visų gyvenimo pabaiga.

P.S. Ir tokiu Šimonytės rinkėjo veidu, kaip nuotraukoje, rasime daug draugų, pritrauksime daug investicijų ir formuosime gerą šalies psichologinį klimatą?!

P.P.S. Visus su verbų sekmadieniu! Šimorinkėjai – išsipjaukite didesnę kadagio šaką. Ir atbelskite iki 2cm gylio žaizdų save, artimuosius. Gal kažkiek pykčio nuleisit.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!