- Reklama -

Zigmas Vaišvila

2023-06-30, 2023-08-09 ir 2024-01-24 Z. Vaišvilos spaudos konferencijose Seime skelbta apie 2023-06-25 LRT TV laidoje „Savaitė“ vieninteliu Lietuvos patriotu prisistačiusio Jono Ohmano išpuolį prieš Žydrūną Savicką ir visus, kurie NATO renginio Vilniuje metu iškels Lietuvos trispalvę vėliavą. Anot šio provokatoriaus, dirbusio Švedijos karinės žvalgybos struktūrose ir atvykusio į Lietuvą „ant bajerio“, norinčio žudyti (www.youtube.com/watch?v=d2Gm3rfIE_Y), tie Lietuvos žmonės, kurie kels Lietuvos valstybės vėliavas, veikia Rusijos naudai. 2017-02-15 Prezidentė Dalia Grybauskaitė Joną Axel Ohmaną apdovanojo Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu, 2018 m. lapkritį išimties tvarka jam suteikė Lietuvos pilietybę.

Jonas Ohmanas LRT laidoje 2023 06 25, stop kadras

Zigmo Vaišvilos, Valdo Tutkaus ir Žydrūno Savicko nuoseklių pastangų dėka dėl J. Ohmano veikų pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 170 str. 2 d. dėl viešo tyčiojimosi, žmonių niekinimo, neapykantos skatinimo ir kurstymo diskriminuoti žmones dėl įsitikinimų ir pažiūrų savo valstybės vėliavos atžvilgiu. Tuos, kurie buvo priversti dėl to susilaikyti ir nekelti Lietuvos valstybės vėliavos, kviečiu kreiptis į Vilniaus apylinkės prokuratūrą, prašant jus pripažinti nukentėjusiaisiais šiame ikiteisminiame tyrime Nr.01-1-33358-23, nurodant, kokiomis aplinkybėmis ir dėl ko tai įvyko.

Ikiteisminis tyrimas pagal mūsų pareiškimą pradėtas ir pagal LR BK 154 str. dėl Žydrūno Savicko apšmeižimo. 2023-06-16 d. J. Ohmanas Facebook paskyroje www.facebook.com/jonasoehman išplatino suklastotą nuotrauką, kurioje Ž. Savicko rankose ne Lietuvos Respublikos, bet Rusijos Federacijos vėliava, taip pat ir dėl grasinimų susidoroti su TV-eterio redaktoriumi Donatu Pikeliu už Žydrūno Savicko iniciatyvos kelti Lietuvos vėliavą palaikymą.

Šiandien šiame ikiteisminiame tyrime kreipiausi į prokuratūrą dėl kaskart vis labiau suįžūlėjančio J. Ohmano naujų veikų, kurioms TV eterį dosniai suteikia LRT. 2024-01-28 d. LRT televizijos laidoje „Langas į valdžią“ (laidos vedėja Rita Miliūtė) Jonas Ohmanas ne tik demonstravo Ukrainoje Rusijos naudojamus karinius simbolius, kurių naudojimas Lietuvoje draudžiamas įstatymu – Rusijos kariuomenės karių ševronus ir kitus simbolius (su raide „Z“, Georgijaus juostelę ir kitus), bet ir pasiskelbė, kad jais prekiauja aukcionuose.

J. Ohmanas pademonstravo Rusijos kariuomenės Ukrainoje žuvusių karių karinius bilietus, vardino šių asmenų vardus ir pavardes, t.y. patvirtino, kad yra pagrobęs (pats ar su nustatytinais bendrininkais) kautynių lauke turtą iš nukautų ar sužeistų asmenų, juos demonstravo ir prisipažino, kad šiuo turtu (asmens dokumentais, Lietuvoje įstatymu draudžiama simbolika ir kitu žuvusių karių turtu) prekiauja aukcionuose.

Todėl paprašiau pradėti ikiteisminį tyrimą dėl nurodytų veikų, atitinkančių LR BK 113 str. nusikalstamų veikų požymius, t.y. dėl marodieriavimo, taip pat pagal BK 253(1) ir 253(2) straipsniuose nurodytų nusikalstamų veikų požymius, nes VšĮ „Mėlyna ir geltona“ skelbiasi superkanti ir siunčianti į Ukrainą ne tik civilinės paskirties prekes, bet ir karinę įrangą bei strategines prekes, neturėdami Vyriausybės leidimo tokioms veikloms, tai daro ir paskelbę akciją „Radarom“, kurią reklamuoja ir LRT.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!